Spontanitet, sportbil, sprit, stjärnor & skoter

Spontanitet & sportbil
Morgonpromenad.

Frukost.

Städning av 35 kvm.

Förflyttning till Sheriffen.

Så började min lördag.


Väl framme hos nattens väktare sa jag äntligen adjö till bror duktig.


Va fan. Vi borde göra något roligt. Sheriffen kontrade med, vi drar till Vemdalen. Flumberg, HB, Jonken samt Miss Kolibri och samtliga deras familjer är där.


Problemet var tillgång till transportmedel. Gjorde ett tappert försök och ringde två personer. Insåg snabbt att ingen med sunt förnuft skulle låna ut en bil till oss. Klockan hann bli halv tre innan jag kom på den briljanta iden. Vi hyr en bil.


Fem minuter senare stod vi i kön på systembolaget med ett flak öl. Tio minuter efter det hade vi löst ut en Toyota Corolla, med möjlighet att köra 50 mil, för en lax. Kastade in ett gäng med skivor, placerade Sheriffen i passagersätet, för att cirka två timmar senare stå på bron till HB:s stuga och skrika snabbrus.


Karatefull (sprit)

Någon tuff som jag inte kan placera just nu har myntat begreppet karatefull. Jag har förstått dess innebörd med aldrig riktigt förstått dess ursprung. Tills nu.


Flumberg, hans far (LL) och HB hade startat lördagen med Mintufrukost efter en hård fredagsnatt. Att sedan fortsätta dagen med lunchfylla, whiskeyprovning och slutligen AfterSki sätter sina spår.


Flumbergs far var värst.

Han var oförmögen att prata. (18:00)

Istället så pekade han med förvåning att jag och Sheriffen nu befann oss i Vemdalen.

Rörelserna var som hämtade ur KarateKid.


Att han ankrade fyra sekunder senare, med ansiktet nerborrat i den persiska mattan, tydliggör begreppet.


Stjärnor

Samtliga antastade (ja, LL hade vaknat till liv igen) Jonken familjs stuga på kvällskvisten, innan vi intog Skalet. Startfältet var en uppsjö av stjärnor. Den ena roligare än den andra. Svårt att inte trivas i detta fantastiska sällskap.


Hetast på Skalet var min och Miss Kolibris dansuppvisning.

Styrdans, bugg och snesteg om vart annat.


Promenaden 'hem' innehöll också på alla sätt och vis vackra stjärnor.

Tusentals stjärnor.


Skoter

Sheriffen och HB valde vägen över berget hem. Transportmedel skoter. För att komma upp på berget bestegs en svartlistad backe. 3 meter från toppen välter nästan skotern. Sheriffen ramlar av. HB försöker att rädda situationen. Misslyckas. Skotern och han voltar neröver. Han lyckas till slut kasta sig undan och rädda sitt eget liv. Skotern fortsätter HELA vägen ner till slutet av backen. Detta kan tyckas vara en chockerande situation. Inte för Sheriffen.


Efter att han ramlat av tar han fram telefonen och börjar SMS:a medan allt detta händer. När sedan HB kommer springande i mörkret och skriker, få låna telefonen som ficklampa, så svarar Sheriffen, med telefonen i näven, jag har ingen telefon. (Om du slår upp detta beteende i en 'förstå sig på bok' hittar du begreppet Alkoholtilt.)


Efter att ha använt jeansen som skidor nerför backen påträffar de, den tidigare fina, skotern. Den var milt sagt trasig. HB svär och frågar Sheriffen hur de ska lyckas ta den med sig hem. Sheriffen som har oerhört svårt att sätta värde i pengar tycker spontant att de ska skita i skotern och gå hem istället.


Kommentarer
Postat av: Gremlan

Jag dör av skratt, farväl.

2008-04-06 @ 21:45:41
URL: http://gremlins.blogg.se
Postat av: Mister

jaherrejävlar...

2008-04-07 @ 15:29:10
URL: http://jagskriverbarafull.blogg.se
Postat av: Frk Richter

haha vad kan man säga? 2008!

2008-04-08 @ 07:16:30
URL: http://yanie.blogg.se
Postat av: Benny

Precis det kan man säga! =)

2008-04-08 @ 12:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0