Ett lagom liv

Efter regn kommer solsken.

Jag vill snarare hävda att, efter solsken kommer regn.


För att ta några exempel.

Ett rus följs av en baksmälla.

Efter lön anländer autogirodragningar.

Ett par trevliga dygn med sprit och glädje följs av ångest.


Har diskuterat detta problem och förövrigt alla övriga frågeställningar som någonsin har uppkommit, med JJ ett par gånger. Den enda slutsats vi har lyckas fastställa är att något/någon inte kan tillåta människan att endast leva i lycka. Förmodligen är det ett väsen eller Göran Persson som ligger bakom denna tragedi.


Så endera köper du radhus och resterande kitt redan i ung ålder och har det lagom bra. Eller så dansar du upp och ner som en jävla flagga för att snittsumman på en femgradig skala slutligen ska bli 3.


Eftersom jag inte tillhör kategori nummer ett så inträffar flaggstångssyndromet mest hela tiden. Senast igår och därför detta inlägg.


Fick först info, efter lång tid med ovisshet, att biljetterna till Bangkok äntligen är fastställda. Avresedatum lördagen den 27:e september. Hemkomst söndagen den 19 oktober.


Semester.

Roligheter.

Galenskap.


Lyckan spreds sig i kroppen, trots att jag hade tvättstuga.

Gick ner mot stan för att andas in världen och dess möjligheter.


Ett helt hav av fåglar dansade med mig i skyn.

Allt, ja allt, var nästan perfekt.


Helt plötsligt störs det fullkomliga av ett splash ljud.

Jag kollar ner på jeansen.


En stor pöl av underligt material finns på mitt lår.

En av de nyss så vackra fåglarna hade skitit på mig.


Jag blev inte ens förvånad.

Livet får ju inte vara alltför bra.


Kommentarer
Postat av: Johanna

God morgon! tycker du om smink? Bli medlem och få ett gratis presentkort på kicks! http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=103207

2008-08-26 @ 09:17:26
URL: http://johannnaah.blogg.se/
Postat av: Maria

http://mariapettersson.blogg.se/2008/august/bara-nagra-ynka-dagar-kvar-i-denna-grymma-tav.html#comment



Snart avslutas min grymma goodiebagtävling som har ett värde på hela 20 000:-!! Se till att vara med och tävla du också!

2008-08-26 @ 09:20:19
URL: http://mariapettersson.blogg.se/
Postat av: P

Varför får du så mkt spaminlägg? Jo, för att du inte har några kluriga matematiska tal!!! MOHAHAHA..



Fågelbajs ger tur vet du väl?

Det är iaf vad man måste intala sig själv om man bott i en italiensk stad tillsammans med 354 miljoner duvor.



I övrigt vill jag påstå att det fortfarande kommer solsken efter regn. Vi bör nog vara tacksamma för skiftningar såsom årstider. Eller brukar du se thailändare sola sig knallröda och supa skallen av sig på Koh Phi Phi? Sol och rus tillhörde väl topparna eller hur var det?:)



Vet inte om du förstod det där. Jag gör det knappt själv. Poängen var att det inte blir en snitt på 3. Det blir ingen snitt överhuvudtaget. Det blir bara flaggstång, för att vi uppenbarligen tycker att det är värt några 1:or och 2:or för att få uppleva 4:or och 5:or.

2008-08-26 @ 10:24:26
Postat av: torgnysdotter

det är skönt att någon äntligen tar upp det här. Det ligger oändligt mycket mer sanning i att regn kommer efter solsken än tvärtom. Det finns en dansk (!!!) studie som visar att man blir fågelbajsad på tre gånger under en livstid. Så du vet.

2008-08-26 @ 10:41:43
URL: http://www.torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: JJ

Bra inlägg mac! Keep it up. Jag strävar efter och hoppas på en trea varje vakn minut, men det är fan inte lätt. Det finns ingen gud, man är sin egen lykas smed så att säga.

2008-08-26 @ 12:08:05
Postat av: Flumberg

Haha Göran Persson endast !

Skön teori, för mig blir valet väldigt enkelt!

Jag åker hellre bergochdalbana genom livet än pariserhjulet.



Kan man blocka dessa smutsiga reklambloggare från att lämna kommentarer på din SVT inspirerade blogg?



Gör det isåfall.

2008-08-26 @ 12:10:44
Postat av: kenny hotdog

Klart solen kom först och regnet sen. Kan du inte spåna lite i teorin om att det finns ett samband mellan "plötsligt slutat dricka öl efter många års återkommande helgintag och då drabbas av en oföklarig långdragen huvudvärk" syndromet och järnbrist? Kanske tack vare det bortfall av järn som all öl inneburit?

2008-08-26 @ 13:25:37
Postat av: Fröken Richter

Ge fåglarna en eloge för att dom lyckades pricka dig, av alla;)



2008-08-26 @ 14:26:30
URL: http://yanie.blogg.se/
Postat av: K

Jag vill hävda, kanske bara för att skapa diskussion, att ni har fel.



Allting handlar om att börja räkna händelserna vid rätt tidpunkt. Men dessa enkla redskap kan vem som helst bli optimist!



Nedan visas exempel för teorin



Marcus promenerar ned mot stan, träffas plötsligt av en fågelskit. Han stannar upp, tittar sig generat om efter potentiella observatörer, mörknar i uppsynen, torkar ilsket bort fläcken och tänker "Detta händer bara mig.." Vid nästa övergångsställe blir han inte överkörd. Vilket hade hänt om han inte stannat upp i en minut för att ombesörja sin olycka. Väl nere på stan har han sedan mycket trevligt, träffar kanske tom någon han tycker om.



Om man tänker efter så..



Trots att jag i ställningskriget optimism vs neggo, måste sälla sig till sällskapet -"glaset är halvtomt". Så känns det ändå rätt så nice att dela ut en dropkick till förmån för postiva tankar everywhere - men bara ibland för att inte uppfattas som glättig.

2008-08-26 @ 15:32:53
Postat av: Benny

P: Fågelbajs kan väl ändå inte ge tur. Se bara på alla spaminlägg jag får. Ha!



torgnysdotter: Jag gillar danskar, när de håller sig till engelska! Tror förövrigt att de har ett snitt på 3.5. De verkar nämligen överlag gladare än vad vi svenskar gör. Kan det bero på att de tillåter starkölsluncher?



JJ: Både du och jag har ju levt i evigheter med kroniska höga poäng på den femgradiga skalan. Det har alltid. Och då menar jag alltid funnits slant på kontot, eller i fickan på grund av yttre omständigheter, det har lett till att vi har gjort det vi känt för, jämt.



Varje vecka har innehållit en tripp. Varje spontan resa som uppkommit till diskussion har sedan genomförts. Utan som helst varken tvekan eller motgång. Vi har levt så oerhört länge utan några som helst problem.



Där är du nu ett exempel på vår teori. Du blir nu bestraffad för detta, slutsumman måste ju som sagt bli 3. Fast ska sanningen fram så är ditt fall trots allt ett dåligt exempel. Du blir, som vi också diskuterat 1000 ggr, alldeles för hårt bestraffad. Det är inte längre rättvist. Det är inte längre mänskligt.



Flumberg: Jag hittar inget botemedel mot skamlösa kommentarer från idioter. Tror lösningen blir en egen hemsida. Ditt hittar dom aldrig.



kenny hotdog: Haha... Det är faktiskt värt ett blogginlägg. Återkommer inom kort med detta! =)



Fröken Richter: Skulle detta vara en pik mot mig?! Jag är känd för att vara både struligt lång och bisarrt stor. Nästan otäckt likt en jätte om du frågar omgivningen.



K: Det absolut enklaste vore att följa din optimistiska syn. Lite som en guldfisk som ser en möjlighet i den lilla glaskupan. ”Hade inte min fångenskap i denna värld inträffat så hade jag säkerligen varit beståndsdel i en förträfflig gryta med inslag av koriander. Och koriander är verkligen något jag hatar!”

2008-08-27 @ 12:16:20
Postat av: K

Du är skön. Men det är mycket mycket mycket lättare att vara negativ... Allt man behöver är att följa massan... Den svänger alltid höger när man väl passerat mitten.

2008-08-28 @ 15:05:02
Postat av: Janne Rapp

Du bara ränner omkring och omger dig med nöjen, läppslickningar och falska leenden.

Själv måste jag ut i vildmarken för att skaffa KÖTT för dagen.

Trevlig resa!

2008-08-28 @ 15:47:54
URL: http://hollkoll.bloggagratis.se
Postat av: Håkan

Det var en mås som sket mig på ryggen en gång. När jag berättade för min mor om detta så lanserade hon en teori om att min mormor alltid gillat fåglar. I och med detta så kunde hon mycket väl kan ha blivit återfödd till en mås.

Så varför sket hon då på mig? Jag hade enligt morsan blivit straffad för att jag varit på bolaget och gick med deras gröna kasse i handen... Slugt och skumt. Hoppas detta kan hjälpa dig på något sätt.



Ps.Var du med när en mås sket på Bäpa innan en Bruce Springsteen konsert? Karmans absoluta höjdpunkt. Synd att jag missade det. Ds.

2008-08-29 @ 06:48:57
URL: http://barens.blogg.se/
Postat av: Benny

K: Dito!!



Janne Rapp: Fan. Jag har saknat dig. Ska vi va me varandra någon dag?



Håkan: För inte alltför många dagar sedan skrattade jag och en annan högt åt historien om Bäpa.

2008-08-29 @ 16:08:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0