Skvallerblaskorna + Svenska folket = Fiasko

Jag trodde att jag skulle slippa vidröra ämnet.

Men det går liksom inte

So here we go!


För ett par veckor sen var det enorma rubriker om ICA och dess köttfärs. Hela Sverige var i uppror och skvallertidningar, likt Aftonbladet, levererade den ena CHOCKERANDE rubriken efter den andra.


Varje svensk som blev intervjuad i ämnet kunde knappt stå upp av all den ilska de kände. Sverige har sällan varit så enat som då. Merparten av de utfrågade skulle dessutom givetvis bojkotta ICA och dess Ferrari körande ägare för all framtid.


Mitt i denna mediastorm stod jag och funderade på vart denna hybris kom ifrån. Var det verkligen bara jag som kände följande:


Matbutiker och restauranger har fifflat med bäst före datum i urminnes tider. Vart är nyhetsvärdet? Något säger mig dessutom att samma pöbel skulle bli lika vansinniga om det visade sig i ännu en CHOCKERANDE artikelserie, att oxfilépizzor kanske inte alltid innehåller just oxfilé!


"Det kan inte vara möjligt! Den oxfilépizza som jag betalar oerhörda 50 riksdaler för innehåller alltså inte 2-3 hg svensk kvalitets oxfilé?! Vilken skandal! Jag är förd bakom ljuset!" (citat Mats 42, bilhandlare från Sveg)


Som tur är visade det sig på nyårsafton att det var fler än jag som inte alls var förvånad över köttfärsen på ICA. Värt att notera är att jag inte tycker att det är bra att ommärkning görs, det tyckte inte heller någon annan i köket på Villa Vacker. Men att det skulle vara 2007 års största CHOCK, skakade vi enigt på huvudet åt.


Nu, ett par veckor senare, kommer försäljningsstatistik för ICA i december. (KRISENS månad enligt skvallerpressen.) Försäljningen hade gått ner, lite. Så lite att det knappt märktes.


Att pöbeln tillslut inte bojkottade ICA är inte någon skräll. Att skvallertidningarna uppriktigt har trott att pöbeln skulle göra det är inte heller någon skräll. Intelligenskvoten verkar ju liksom vara minimal.


Så vad leder denna historia istället slutligen till. Jo, priset på köttfärs kommer att stiga i framtiden. Jag ser redan nu rubrikerna "PRISCHOCK PÅ ICA". De som intervjuas kommer att stå handfallna, "Jag trodde aldrig att det skulle kunna bli såhär!" Förstår den intervjuade. För vem kan dra slutsatsen att "gammal" köttfärs som slängts leder till att ny och befintlig köttfärs blir dyrare.


Vart vill jag då komma med allt detta.

Har väl egentligen ingen större poäng.


Endast att demokratin, pga av bristande IQ, ska avskaffas.

Göran Persson borde istället bli landsfader och enväldig härskare på livstid

Själv ska jag emigrera till öknen i Afghanistan och börja masskonsumera LCD


Kommentarer
Postat av: A

Jag tror många tänkte som jag: om man någon gång ska köpa köttfärs på ICA så är det just nu. Så har iaf de jag diskuterat ämnet med tänkt och det kanske är det som visar sig i försäljningssiffrorna. För just när det var som värst mediastorm är det klart att ICA sköter sig exemplariskt.

2008-01-14 @ 22:25:01
Postat av: En kompis

Hybris betyder (ungefär) storhetsvansinne. Tror inte det är det du syftar på kompis.
Kommer du ihåg när du tyckte att jag var disträ på krogen? :D
Problemet var bara att du tyckte jag var dryg.
Du är så rolig.

2008-01-15 @ 08:21:01
Postat av: A

Så skönt att du tog upp det så jag slapp. Jag köper mer köttfärs nu istället. Jag har alltid varit lite egen.

2008-01-15 @ 08:54:01
Postat av: Tågmamman

Jag blir mest hungrig av den här debatten - måste nog baka något och bättra på midjemåttet.

2008-01-15 @ 11:13:28
URL: http://mestommig.blogg.se
Postat av: Benny himself

A: Så du menar att journalister skapar en bättre värld? ;)

En kompis: hahaha... vad skulle jag göra utan dina vägledningar när det kommer till språk? Kom du förresten ihåg när du fick hjälpa mig med engelskan på högstadie. I gengäld kastade jag svaren till dig på nationella provet i matte!

A: Vad än du gör, så gör du tvärtom! Därför tror jag att du egentligen är lesbisk.

Tågmannan: Alla former utav delikatesser som produceras får mer än gärna släppas av vid Navet för vidare transport till min kista.

2008-01-15 @ 11:35:01
Postat av: Tågmamman

Jag vet att mina kakor är goda men du behöver inte kalla mig för manna ;-) - skulle för övrigt aldrig visa mig vid navet så jag måste nog äta hela kakan själv.

2008-01-15 @ 12:27:34
URL: http://mestommig.blogg.se
Postat av: En vän

Ja, snacka om att vi kompletterar varandra bra!

2008-01-16 @ 00:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0