Noll koll på kontot? Välj SEB.

Det händer ganska ofta att jag står i kassan på diverse olika affärer med en förvånad min. Minen uppkommer efter att personen bakom kassan har instruerat mig om att kortköpet inte har gått igenom. Att ett kortköp inte går igenom för mig, som inte har kreditkort, beror på likviditetsbrist. Senast det hände var idag. Den 5:e. På systembolaget. Det är ganska pinsamt.


Jag har dock hittat en lösning på denna prekära situation. Jag byter den förvånade minen mot handlingskraft. Säger med självsäker stämma att något måste vara fel. Det finns nämligen obegränsat med slant på kontot. (Vilket givetvis är en total lögn.) Jag ber sedan individen bakom kassan att hålla på mina varor. Jag tar sedan snabba foten till närmsta SEB Bankomat.


Där finns den underbara funktionen, att jag som kund, kan föra över pengar mellan olika konton. (Detta var inte möjligt när jag var kund hos varken Nordea eller Handelsbanken) En knapptryckning senare finns det återigen slant på transaktionskontot. Sekunden senare står jag återigen i kassan, viftar med femhundringarna och säger att man inte kan lita på datorer.


Individen bakom kassan som, helt riktigt, tagit förgivet att jag är black har nu samma förvånade min som jag hade för bara någon minut sedan. Att dessutom denna människa ber om ursäkt för det inträffade och oftast skyller på något strul med kortdragaren gör resterande del av min dag.


Kommentarer
Postat av: torgnysdotter

jag känner att jag mer är ute efter de där "andra kontona" än själva seb...

2008-09-06 @ 08:40:11
URL: http://www.torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: Moncen

Men när det inte finns massa konton att flytta pengar emellan är det king med guldkort :) Eller konton finns det .. det är väl snarare brist på cash i dom :)

2008-09-06 @ 09:39:43
Postat av: torgnysdotter

benny: jag kan inte släppa det här; kan det vara så att om jag skaffar seb kan jag föra över pengar från något av dina konton? Det vore ju välordnat av seb...

2008-09-06 @ 10:36:43
URL: http://www.torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: s

men det finns ju telefonbanken med korta simpla koder... konto 01 konto 03 konto 05.

2008-09-07 @ 21:25:28
Postat av: Benny

torgnysdotter: Mina konton ser tyvärr trassligare och trassligare ut pga av överkonsumtion, så det finns inte mycket att hämta där. Men iden är bra. Ska genast ta upp det med ledningen. Kan vara ett bra säljargument. ”Byt till SEB och få tillgång till grannens konto!”



Monika: Guldkort är alldeles för farligt för mig. Jag kan inte. På riktigt. Du som har hängt med här ett tag kanske kommer ihåg historien om Sheriffen och hans guldkort.. haha..



s: När jag hade telebank så var det sjukt svårt och omständligt, helt enkelt total bedrövelse. Utvecklingen verkar ha gått framåt (välkommen till IT samhället Benny!) så jag måste nästan ge den en till chans!

2008-09-08 @ 09:36:26
Postat av: torgnysdotter

...men se till att du har rätt granne!

Det håller ju inte alls för, till exempel, mina grannar.

2008-09-08 @ 14:26:35
URL: http://www.torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: JJ

Tack för de fina orden allihopa, det kan jag behöva nu när jag är de tre ös:ena, arbetslös, värdelös och fritös. Nu ska jag, Kenta och Conny ner på stan, supa och krossa kapitalet.



Upp på barrikaderna!

2008-09-10 @ 10:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0