Svenskar är svenskar som svenskar

Människan är ett gruppdjur enligt många förståsigpåare

Människan behöver samröre med andra människor för att må bra

Det köper jag

Svenskar på flygplatser är dock allt annat än köpbara


Jag blir lika förvånad varje gång det händer. Man sitter vid sin gate och väntar på att få beträda planet. Vissa äter på något. Andra läser en bok. Dom som förstått flygplatsen möjligheter dricker någon form utav alkohol. Allt känns rofullt. Allt känns bra.


Tills information om boarding flyter ut genom högtalarna. Då försvinner alla former utav logiskt tänkande. 98 % av gatens befolkning (dvs alla utom jag och dom andra otäcka rebellerna) ställer sig hetsigt upp och halv springer fram mot incheckningsdisken. Inte helt oväntat uppstår köbildning.


Denna kö får mig alltid att fundera. Vad styr detta beteende? Syndromet i sig lyser nämligen starkast när det är svenskar inblandade. Tänder svensken på att köa?


Kan det vara som så att den socialistiska grupptanken som har genomsyrat merparten av vår befolknings uppväxt har satt sina spår? Kan det vara som så att svenskar känner ett obehag för att vara utanför gruppen (läs: kön) och därmed sticka ut?


Oftast möts mitt bristfälliga agerande med granskande blickar från kön av damer i 55-60års ålder. Samma klientel mördar sedan nästan mig med blicken när jag, bland de sista, smyger in i planet. "Vem tror du att du är som låter oss andra vänta på dig. Ställ in dig i ledet som alla andra nästa gång"


Jag tror ingenting om mig själv

Det enda jag vet är att jag inte gillar att köa

Speciellt inte med sådana som dem

Grupptänkarna.


Kommentarer
Postat av: W.

Ja det är pinsamt. Min teori är att många tror att först in på planet = först framme vid destinationen. =)

2008-02-12 @ 08:45:13
URL: http://romochcola.blogg.se
Postat av: Gurra

Fick ett sms från brorsan i söndags morse klockan 02.10...
"Hört talas om Kina-Macke!? Herr Lindholm när han druckit lite för mycket och blir arg. Aarrggh.... Hihihihihohehoe"

Jag fattar inte vad han menar riktigt. Kan du upplysa mig?

Till sist skulle jag vilja uttrycka min förvåning över att Erik lyckades skicka ett sms helt utan stavfel vid den där tiden på dygnet.

2008-02-12 @ 09:16:50
Postat av: Frk Richter

Kina-Macke låter spännande, ska han få ett eget blogginlägg kanske? Hahaha, vad som är än mer spännande är det fenomen du beskriver vid boarding. Som att planet skulle lyfta när personer med biljetter i handen väntar i gaten, eller som att de numrerade platserna skulle ta slut?

2008-02-12 @ 11:25:28
URL: http://yanie.blogg.se
Postat av: Benny

W: Kan ligga något i det. Jag förespråkar att vi genomför en enkät inom kort.

Gurra: Kina-Macke?! Måste vara taget ur intet. Inget jag känner igen.

Frk Richter: Vet inte vad Gurra surrar om. Måste ha blandat ihop mig med någon annan! :) Jag tror vi har en lösning på frågan om gate-galenskaperna om vi blandar ditt, mitt och W's 'svar'.

2008-02-12 @ 17:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0