Överklassherren, Konstnären & Benny

Sedan min nya anställning blev klar har ordet lägenhet dykt upp i mina tankar fanatiskt ofta. Min prioritering låg i att först finna bostad i Stockholm för att sedan koncentrera mig på att hyra ut min bostadsrätt i Sundsvall.

Fick napp ganska fort på en etta i Vasastan. Samtalade ett par gånger med personen som skulle hyra ut lägenheten.

Väldigt trevlig.
Lätt att prata med.
Och total avsaknad av objektivitet.

"Jaså. Du har en lägenhet på Södermalm på gång. Men du som jobbar på bank kan väl inte bo där? Hela stadsdelen består ju av patrask. Bank och finansfolk som du ska bo på Östermalm och i Vasastan. Tror inte du alls kommer att trivas där nere."

Överklassherren fortsatte sedan med att under samtliga samtal namedroppa "viktiga" människor som han läst med på handels och som numer var toppar i näringslivet. Han blygdes inte heller över att släppa information om hans totala överlägsenhet när det kom till det mesta i världen.

Hans värld ska väl kanske påpekas. Ska dock inte klaga alltför mycket på honom, han var trots allt rätt söt som tänkte säga nej till en annan individ som kunde tänka sig hyra lägenheten från 1 februari och därmed få in ännu en månadshyra på 9 000, endast för att han hellre ville att en "seriös person med anställning på ett riktigt bolag inom finanssektorn hellre skulle bo i hans lägenhet än någon alldaglig arbetare."

Nu blev det dock inte som så, att jag skrev kontrakt med honom ändå. Men tiden han fanns i mitt liv kommer aldrig att falla i glömska. Samma sak gäller för en konstnär boendes på "patraskets mecka" Södermalm som jag samtalade med på telefon.

Han ville hyra ut sin lägenhet i andra hand och jag ringde honom med en önskan om att hans lägenhet skulle bli min. Till en början var han trevlig och tillmötesgående. När jag sedan råkade nämna att jag jobbade inom SEB bytte han tonläge fullständigt.

"Jaha... du är en sån där som jobbar på bank? Kan ju inte vara särskilt kul." När jag sedan frågade om han kunde tänka sig skicka några bilder på lägenheten svarade han "Varför skulle jag göra det?! Ni på banken har ju aldrig gjort någonting för mig?! Och du som är M A R K N A D S A N A L Y T I K E R borde väl förstå att det jag erbjuder är något utöver det vanliga. Så jag tycker att du ska jobba för mig. Du ska skriva ett mail till mig. Du ska berätta för mig om vilken du är. För några bilder tänker jag då aldrig att sända till dig."

Blev så chockad av hans arga och dömande stämma att jag inte ens förmådde mig själv att svara upp mot honom. Jag sa istället att hans lägenhet kändes toppen och la på.

Hur det har gått i övrigt med lägenhetssökandet?
Bra.
Skrev på ett kontrakt idag.
Gäller i tre månader, från första mars till sista maj.
Lägenheten är belägen på Kungsholmen.

Titta förbi om du har vägarna förbi vetja.
Har du tur så kanske både Överklassherren och Konstnären, är där!

Kommentarer
Postat av: torgnysdotter

Hahaha. Patrasket har inte råd att bo på söder sedan många år tillbaka. Det är ganska rika vuxna människor som klär ut sig, leker alternativa och smygäter i Skrapan. Vikket larv.



Nämnde han mig, förresten, överklassherren? Hahaha.

- Nollåttor skrattar och skakar på huvudet

2009-02-04 @ 09:14:49
URL: http://torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: Håkan

Tjusigt! Det jag reagerade på var att det stod rökfri i annonsen. Är det inte "tjyvrökarmacke" som driver den här bloggen?

2009-02-04 @ 09:20:29
Postat av: Flumberg

Inom några månader kommer du sitta med överklassherren och skratta med honom åt hans skämt om södermalm och se ner på smutsen :)

2009-02-04 @ 10:58:10
Postat av: Misskolibri

Nämen ser man på.. Kungsholmen!! Välkommen :)

2009-02-04 @ 11:06:23
Postat av: Benny

torgnysdotter: Jag tänkte faktiskt på dig under delar av samtalet, speciellt när han med övertygande röst sa att endast finansfolk bodde i Vasastan och på Östermalm.



Håkan: Jag har slutat med allt. Tjuvröker inte ens ICE längre. - TöntMacke



Flumberg: Jag vet. Men berättada det inte för någon.



Miss Kolibri: Du kommer få en uppgift som du inte kan tacka nej till. Ta emot mina nycklar!! :) Hur känns det? Att jag inte ringer och meddelar sådant i förväg är för att jag gillar att leverera överraskningar, positiva som negativa.

2009-02-04 @ 12:55:37
Postat av: Gurk

Vi måste ta en bertling med konstnären och reda ut ett och annat. Vilken överstebitter människa. Legender finns överallt

2009-02-04 @ 14:09:53
URL: http://akutpsyk.blogspot.com
Postat av: håkan

Fy fan. Jag antar att det bjuds på kanelsnäckor när återseendet nalkas då...

2009-02-04 @ 14:15:49
URL: http://barens.blogg.se/
Postat av: matkickan

Vi behöver komma över på middag i maj, på balkongen! Det är mycket viktigt! Jag lovar att ta med god dryck och du lovar att det blir en kväll med solsken :) Deal?!

2009-02-04 @ 14:57:16
Postat av: torgnysdotter

Om era vägar korsas igen kan du berätta att du känner ett certifierat geni i Vasastan. Pilutta.

2009-02-04 @ 16:12:36
URL: http://torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: Benny

Gurk: Det behöver vi inte alls göra. Jag är rädd för honom. Har mardrömmar. Vill inte kännas vid. Alls. Sa du öl?! Okej då!! Vi styr ihop en träff med blixten!



håkan: Som en blandning av mästerbagare och entreprenör kommer jag inte göra dig besviken. Förmodad baksmälla av min kaka - knä krypande ställning med kvittrig röst.



matkickan: Om du lär mig vattenbad i ugnen innan så lovar jag stordåd!



torgnysdotter: För en norrlänning känns det inte som att hans och min väg kommer att korsas igen, "patrask på södermalm och finansfolk i Vasastan/Östermalm", - var och en till sitt! Hans kommentar om Kungsholmen, "jaså du ska bo där.. faktiskt helt ok. Ja inte lika bra som här, men helt okej." =)



2009-02-04 @ 16:20:50
Postat av: Fröken

Du skojar! Var det du som la beslag på den där? Stadshagen va??

2009-02-05 @ 21:33:47
URL: http://yanie.blogg.se/
Postat av: M

Ah, skit i det och stanna pa sundsvallssoder istallet, darifran kan du aka pulka ner pa krogen. Vilket absolut inte ar ett lage att forakta.

2009-02-06 @ 00:42:12
URL: http://trilska.blogg.se/
Postat av: Benny

Fröken: Vet inte om det kallas stadshagen om jag ska vara ärlig. Men jag vet dock att det var jag som la beslag på den! =) Var Fröken också sugen?



M: Kommer säkert flyga/tåga/gå hem till Sundsvall varje helg så att jag känner mig som hemma. Stockholms krogliv känns skrämmande.

2009-02-06 @ 09:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0