Veckans Vintips

Eftersom Vin & Sprit snart lägger ner sin fabrik i Sundsvall så lider Veckans Vintips mot sitt slut. Tråkigt tycker jag eftersom jag har oerhört svårt att precisera mitt val när jag väl står där på bolaget och är sugen på ett snabbrus. Hur som helst, här kommer en variant från down under!

Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon

En framgångssaga från Australien!

Druvorna till Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon kommer från egna vingårdar men även från kontrakterade vinodlare i South Eastern Australia. Efter avstjälkning pressades de försiktigt och fick jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet fick sedan mogna endast en kortare tid på ekfat för att behålla fruktigheten och få precis lagom mycket ekfatstoner.

Wolf Blass grundades 1966 av Wolfgang "Wolf" Blass. När han kom från Tyskland 1961, med 100 pund i fickan, var han redan en skicklig vinmakare. Hans kunskaper blev snabbt kända och han blev Australiens första vinmakarkonsult. De långa resorna mellan vingårdarna gjorda han i en gammal folkvagnsbubbla!

Hans egen verksamhet började i blygsam skala i ett gammalt arméskjul i Barossa Valley och firman döptes till Bilyara, aboriginernas ord för örn, Eaglehawk. Namnet står för stolthet och inspiration, men är också en symbol för hans forna hemland. Hans viner fick snabbt en rad medaljer och utmärkelser. När han sedan anställde John Glaetzer som vinmakare 1974 fann han en värdig kollega att föra företaget och vinerna till ännu högre höjder. Tillsammans har man bland annat fått Australiens mest prestigeladdade pris "Jimmy Watson Trophy" 1974, 1975,1976 och återigen 1999. Ett unikt bevis på att man klarat av att hålla sig på topp flera decennier. 2001 blev firman utsedd till bästa australiensiska vinproducent på den mycket ansedda International Wine and Spirit Competition i London.


Smak: Medelfyllig och mycket bärig med generös karaktär av skogshallon, inslag av svarta vinbär och balanserad fatkaraktär.


Om vinet

Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon
Artnr: 6338
Pris: 69 kr

image43


Kommentarer
Postat av: Danne

Det där vinet är jättefylligt och gott. Är man utrustad med finkänsliga lökar, ja smaklökar alltså, så tenderar smaklökarna att gå upp i falsett eller utbrista i en outhärdlig orgasm. Välj det som passar dig bäst!
Nu lämnar jag den här ovintriga staden för en full weekend i Vemdalen. Skål!

Betyg på vinet: 5 senvuxna korkar.

2008-02-21 @ 13:46:53
URL: http://hollkoll.bloggagratis.se
Postat av: gremli

Gör du ju inte.

2008-02-21 @ 18:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0