Billig bakteriehora

Har, helt felaktigt, trott att fredagens date skulle vara en dyrgrip. Det visade sig dock att hon tog 11.90 per hembesök. Rena januarirean.

 

Men trots hennes låga pris så kan jag inte rekommendera henne för andra torskar. Hon bär nämligen på ett gäng bakterier. Dessa bakterier fick mig att bjuda toaletten på både det ena och det andra.

 

Måste därför ändra slutet på gårdagens blogginlägg:

 

Kan inte säga att jag är rånad.

Men jag kommer aldrig träffa henne igen.


First date

Hon har funnits i min närhet en längre tid. Har dock aldrig fått möjlighet att möta henne på tu man hand. I onsdagskväll tog jag till slut första steget och igår befann hon sig i min lägenhet.

 

Hon hade ett trubbigt yttre. Och därtill ett nästintill omöjligt lås att bryta upp för att få se hennes insida. VId första anblick blev jag förvånad, hon kändes ganska slätstruken.

 

Strax därefter förde jag hennes trubbiga yta mot min mun.

Och svalde henne levande.

 

Kan inte säga att jag är förälskad.

Men jag kommer garanterat äta Ostron igen.


Resorb

De nya årsbeskeden från CSN har rullat ut över landet. Öppnade mitt igår med skakiga händer. Lika vemodigt som vanligt att se hur mycket tidigare glansdagar kommer att kosta mig de kommande 12 månaderna.

 

För 2010 landade summan på 25 000.

Man tackar.

 

Skuld som är kvar att betala:

250 000.

Vad trevligt.

 

Kommer alltså vara förföljd av mina tidigare fyllor i ytterliggare 10 år.

Snacka om baksmälla.


Jag älskar bonus

Hur kommer det sig att svenskar tycker det är okej att Henrik Zetterberg tjänar 40 miljoner per år, medan det är skandalöst att exempelvis hon som är VD för det bolag jag jobbar på tjänar 12 miljoner?

 

Hur kommer det sig att svenskar tycker att det är okej att Zlatan får bonus för hur många mål han gör när det inte är okej enligt gemene man att premiera framgångar i näringslivet?

 

Vissa kategorier människor får – inte andra.

Kan inte dra någon annan slutsats än att den genomsnittlige svensken är rasist.


Knarkträsket

Papi Raul skrålade på sin tid att man gjorde bäst i att undvika droger eftersom de oavkortat ledde till knarkträsket. Å andra sidan hävdade den gode Papi att det mesta ledde rakt ner i just nämnda träsk.

 

Igår var undertecknad på Norra Brunn.

Där var även Henrik Schyffert och Felix Herngren.

 

Den sistnämnda gjorde sin första standup på 15 år.

Merparten av hans nummer handlade om droger.

 

Till en början från ett romantiskt drogliberalt perspektiv. För att sedan avslutas i det berömda knarkträsket under Västerbron tillsammans med en tjackskadad thaihora och tidningspapper som sängkläder.

 

Utan att gå in på mer detaljer kan jag konstatera att det var ett lysande framträdande.


En starkt lysande stjärna

Inför gårdagens Grammisgala rapporterade nyheterna om det storslagna filmåret 2009. Måste faktiskt erkänna att det storslagna helt hade gått mig förbi.

 

Skamset googlade jag fram de nominerade filmerna i diverse olika kategorier. Slumpen förde sedan min muspekare över I taket lyser stjärnorna. 15 minuter senare var filmen nedladdad och jag tryckte på play.

 

Då mitt informationsutbyte med omvärlden till 92 % består av text-tv, Dagens Industri och Sportbladet så kanske jag låter dum när jag säger – Hade inte hört ett ljud om denna film. Inte ett ljud.

 

Visste alltså inte alls vad den handlade om.

2 timmar senare hade jag en uppfattning.

 

Utomordentligt bra.

Makalöst gripande.

Ett svenskt mästerverk.


Rumpan bar

På grund av dåligt resår i mina mjukisar från 91 så visade jag pojkstjärten för delar av Fridhemsplan igår. Förhoppningsvis var det ingen som tog illa upp. Mina ädlare delar var däremot på en jävla kokning på mig, då de tyckte det var lite väl kallt att vandra runt på Kungsholmen en timme, utan de kalsonger jag glömde ta på mig samma morgon.

 

På tal om kalsonger. Hade hellre ätit ett par sådana än de pilgrimsmusslor jag misslyckades med till förrätten igår. Varmrätten blev dock en stor succé och rödvinssåsen som jag började tillaga redan i fredags munknullade samtliga runt bordet!


It's a mansbag!

Har tidningarna inget vettigt att skriva om eller bryr sig verkligen Sveriges befolkning om Mona Sahlin handväska? Låt kärringen bära precis vad hon vill.


Zapp - Läs - Zapp - Läs

Kortfattat

Opartiskt

Lättillgängligt

Text-TV är världens bästa informationskälla

 

Två saker att lyfta fram från dagens genomgång:

 

Centerpartiet har äntligen vågat lyft frågan som så många tänkt själv.

Kasta Arbetsförmedlingen åt helvete.

Den sämsta statliga instansen efter Radiotjänsten.

 

Arbetsförmedlingen lyckas alltså till och med med konststycket att vara sämre än Försäkringskassan. Och det mina vänner. Det är beundransvärt dåligt!

 

Fast jag är inte förvånad. Känner inte någon som fått ett seriöst jobb från Arbetsförmedlingen. Däremot så har man hört mängder av kommentar likt "Fan, måste till Arbetsförmedlingen på ett möte annars får jag inte stämpla" & "Så jävla less på Arbetsförmedlingen och dess satans handläggare!"

 

ATT LO(L) direkt biter ifrån och hävdar att en nedläggning av arbetsförmedlingen skulle vara till ondo är inte alls förvånande. De försöker trots allt slå världsrekord i idioti.

 

På tal om LOL.

Tiger Woods befinner sig i Mississippi på ett rehabcenter.

För sexmissbrukare.


Ett mansion till salu

En epok är på väg att se sitt slut.

När Benny säljer sin lägenhet ut!

 

Han lämnar kanske Sundsvall för gott.

Ska nu friteras i framgång och flott.

 

Hans lya på nätet kan beskådas.

Nu ska köparna via mäklare knådas.

 

Känner du någon intressent?

Be dem bestiga följande länk!


Småkryp

Stilrent

Välgjort

Och helt utan Niklas Wahlgren

 

Småkryp på Barnkanalen är det bästa på TV just nu!


Förkväll för sista gången.

Har återvänt till civilisationen efter helgens utsvävningar.

Längtar redan tillbaka.

Mestadels på grund av TV 4.

 

De visade nämligen nyss något helt obegripligt, som jag tidigare inte skådat. En bisarr röra av jobbiga tanter och bedrövliga flickor. När jag trodde att det inte kunde bli värre började Niklas Wahlgren att steka köttbullar i studion.


Klick

Fram tills systemkameran har anlänt i min ägo (beräknas till cirka fyra söndagar) letar jag med lykta efter natursköna platser för framtida foton. Första anhalt för detta är Skalstugan - belägen 5-6 mil från Åre. Flyget till Östersund avgår imorgon vid lunch. Återkommer till denna soffa på söndag. Förhoppningsvis med ett flertal mentala bilder sparade i ryggsäcken.


Hobbyfotograf

När man på söndagar ligger på botten av soffan så producerar kroppen ett vaccin mot infektionen av negativa tankar som florerar innanför hjärnbalken. Vaccinet utlöser kreativt tänkande, nya riktlinjer & en önskan om förändring. En nystart. En ljusare framtid.

 

Min senaste injektion ledde till en manisk tanke om att inhandla en systemkamera. Trots att jag inte ens använder min digitalkamera. Vaccinet tycker dock att det inte har någon betydelse: Med en systemkamera, som kostar en slant eller fyra, kommer du börja en resa. En resa som tar dig från den miserabla hållplatsen Törstland till filmiskt vackra platser och upplevelser.

 

Med tanke på min mentala hälsa under dessa perioder så har jag varken ork eller vilja att motarbeta vaccinet. Istället så nickar jag slaviskt och googlar systemkameror till höger och vänster. Och gräver mig djupare och djupare in i illusionen om mig som en ny människa.


Svar på tal

Hörde en one-liner på radion, som blivit uppsnappad på krogen.

 

En självsäker lismare vandrar fram till en tjej vid baren.

-         Tjena kexet. Står du här och smular?

Hon svarar omedelbart

-         Nä, det måste vara min bullfitta.

 

Världsklass!


Söndag. Satans söndag.

Förslöad

Förbrukad

En föredetting

 

På TV:n framför mig presterar idrottare stordåd. Själv så sitter jag i en soffa. Långt från handling och framgång. Långt från välmående och glamor. Finns få saker som jag är så less på som att vara bakfull.

 

Sannolikheten är dock hög att det kommer att hända igen.

Och igen.

Och igen.

 

Säkerligen redan under januari månad.

Ogillar verkligen mig själv.


Inte bara granen som åker ut till 20:e dag knut!

Var på gymmet igår.

Som väntat var jag inte ensam.

Januari medför så mycket mer trassel än en tom plånbok.

 

Började mitt träningspass med 10 min lätt jogg.

Bill och Bull bredvid hade också valt bandet som förspel.

Hörde hur den ena sa till den andre

- Viktigt att värma upp innan man börjar träna.

 

Strax därefter ställde de in hastigheten på Usain Bolt och gav järnet i 4 minuter. Med tanke på hur de lät och såg ut är det ett mysterium att de överlevde. Men deras gemensamma vikt på 104 st julskinkor visade bättre livskraft än väntat.

 

Stötte på dem lite senare i gymmet.

Full last på vikterna.

Slet upp och ner.

I två repetitioner.

Den sista såg fruktansvärd ut.

På alla sätt och vis.

 

En timme senare förde Bill ut Bull genom dörren i en skottkärra. Tycker synd om dem när jag tänker på den träningsverk deras otränade kroppar kommer uppvisa idag. Förmodligen leder den även till att de inte kommer att träna något mer under detta år. Men nästa januari. Då jävlar!


May the force be with you young Benny!

Igår tiltade jag duktigt på TV4. För hur kan man visa Star Wars IV, som är första delen av en av de bästa triologierna någonsin, under arbetstid? Var nära att skicka brev till tittarombudsmannen och kräva att ett gäng huvuden skulle rulla.

 

Idag däremot lyste mina ögon av glädje när jag insåg att Star Wars V sändes samma tid som dagen innan. Och tack vare facket eller vilka det nu är som kom på begreppet halvdag så kunde jag smyga ner i soffhörnet ostört och göra high five med Yoda.

 

Yoda är för övrigt en av mina absolut största idoler. Varje gång han, som är godast av alla goda, säger något så fylls min kropp med vällust.


1/2 dag

När jag ändå har bloggångan uppe kan jag lika gärna skriva ett tredje inlägg:

Endera så vill jag jobba.
Eller så vill jag vara ledig.
Att kombinera de två är odugligt.

Ta en dag som denna som exempel. Klev upp i vanlig tid i morse för att ta mig till jobbet. När man sedan innehar högsta tempo och producerar stordåd, så ska man gå hem.

I normala fall skulle en dag likt denna innebära flaska med blixten. Finns inget annat sätt att få damphjärnan att varva ner från nyligen angivna maxspeed.

Då jag däremot inte ska dricka idag så sitter jag istället i soffan och har ångest. Ångest över att jag inte tar till vara på min ledighet. Trots att den bara existerar i ett par timmar.

På grund av detta skulle jag gärna vilja veta vem som kommit på begreppet halvdag? Förvånar mig inte om det är facket - de står trots allt bakom de mesta av skiten som sker i samhället.

Röker du mycket nuå?

Snackade precis med JJ.
Han lär upp en konsult som ska ta över hans sysslor.

Konsulter är överlag lättlärda och sympatiska.
Så även denna.

Men det som gjorde honom unik och därmed värd ett blogginlägg var hans beroende av rökheroin.

Han tyckte själv att det inte var någon större fara.
Brukade bara drogen på helgerna.

3 veckors semester

Trots att den varken innehar blixt

Eller många megapix

Så levererar iPhonen minnesvärda pics!

 

Detta är något att ta vara på

Då bilder är bra medicin mot dåliga tankar

 

Andra saker som biter på detta är bestraffning

I form av städning, tvättning, situps och fria slag i eget ansikte.

Har utfört samtliga idag. (detta skrevs i söndags)

 

Men nu åter till bilderna.

Här kommer ett gäng från mina senaste veckor.

 

Inledde ledigheten med en gigantisk Rom & Cola.

Glaset bredvid är ett starkölsglas.

 

 

Historien bakom beställningen är att jag beställer en 4:a R&C på Svenssons.

Bartendern tror att jag säger 4:a 4.or

När han hällt upp romen påpekar jag att jag endast ska ha en grogg.

Då kollar han uppgivet mot mig.

Tar fram vikingaglaset och häller över samtliga groggar.

Slänger sedan i is och fyller upp med cola.

Serverar mig groggen tillsammans med en nota på 54.

Tyvärr hade jag inte mer kontanter än 180.

Så dricksen fick stanna på 126.

Mycket mindre än vad en bartender med sådan glimt i ögat är värd.

 

Efter avslutad fylla åkte vi till Vemdalen.

Klara och kalla dagar hälsade oss välkommen.

 

 

Trots kylan fick vi en hel del bräda åkt.

 

När termometern visade - 29 tog vi dock tillfället i akt och besökte Storhogna Spa för att bubbla och dricka drinkers.

 

 

När snabbruset bubblade i kroppen tog vi ett Julkort på oss själva. Tanken var att skicka detta till några väl valda personer. Så blev dock inte fallet så här kommer det istället. God Jul, i efterskott, kära läsare.

 

När vi sedan fick finaste besöket i stugan bjöd vi upp på plockmat.

 

 

Några timmar (och glöggflaskor) senare bloggades det om, då självklara saker. Hur fungerar hjärnan efter intag av trolldryck egentligen?

 

Efter 8 dagar i himmelriket drog vi oss mot Timrå för häng ett par dagar.

 

 

En blandning av Östrands rök och solens sken är det finaste socialismens mecka Timrå bjuder på. Andra saker som värmer är alkisarna på torget och hembrännare i var och varannan garderob.

 

Julaftonsmorgonen bjöd på vinterpromenad med tillhörande gymnastik.


 

 

 

Rent julklappsmässigt blev det en spikmatta.

Klockren köp av SysterYster.

Då jag själv aldrig skulle köpt en, även fast jag verkligen ville.

 

Nästa högtid som tog vid var nyårsafton.

 

 

Av någon konstig anledning lyckades jag till och med att dricka skumpa - min absoluta akilles häl.

 

Att springa in i akilles hälar är inte att föredra.

Därför känns det kanon att återigen befinns sig i Stockholm.


 

 

 

En vandring längs Norr Mälarstrand kan till och med få den smutsigaste av människor att sakta men säkert resa sig upp ur rännstenen.


Svart kappa & lie

Det enda uns lycka som just nu brinner i min miserabla kropp är vetskapen om att jag transporterade mig till Stockholm idag istället för imorgon. Lägenheten är dock tom så det ekar. Hon anländer först imorgonkväll efter en veckas arbete i Idre.

 

Skulle kunna betala en förmögenhet för att ha henne här nu.

Eller förresten det kan jag inte alls.

Kontot är nämligen, trots en bra lön den 23:e, TOMT.

 

2010.

Där är dörren.

Du kan ta med dig, all min dåliga karaktär, när du går.


Golvad

Detta är alltså bilden som försöktes läggas upp igår.
JJ - dagen innan nyårsafton.

Nästa bild är tagen ungefär 24 timmar senare.
Ring klocka.
Ring.

RSS 2.0