Alexander Lukas

Har ett ofantligt flyt just nu. Egentligen har jag haft det hela livet. Men den senaste tiden har allt jag tagit i blivit guld. Eller vad sägs om följande:


Brukar aldrig spela på rouletten. Men chansade med en röding senast. Träffade sedan 7 raka snurr på rött/svart. Torskade 1500 på den 8:e. Men summa sumarium hade jag vunnit 3500.


Brukar aldrig spela på sportsbetting. Men hittade en skvätt pengar på Expekt. Någon dag senare hade de 375 kronorna via ett spel blivit 1200.


Brukar normalt sätt aldrig bläddra bland CD skivorna i en CD-bok. Men gjorde den för någon vecka sedan och hittade en femhundring. Den var dock inte min utan hennes men hur stor är sannolikheten egentligen?


Brukar normalt sätt inte köpa aktier på veckobasis. Men har hoppat av och på aktier till höger och vänster den senaste tiden. Det har renderat i att min "aktieförmögenhet" att ökat med 80% på två månader och att jag dessutom har fått ett uppgraderat medlemskap på Avanza till Platina.


Och slutligen det som gör min lycka total. Brukar normalt sätt inte gissa "hur mycket pengar är det i burken". Men min kollega hade en liten slant med pengar i en blomkruka. Han sträckte över den till mig med frågan gissa hur mycket det är, den som är närmast vinner en vätsketransport, iform av kaffe, te eller dyligt av den andre.


Efter noggrann granskning gav jag mitt svar. 250 riksdaler!

Kollegan trodde med säkerhet att det fanns 297.50 i burken.


Det ger efter lite snabb matematik ett snitt på 273.75. Jag skulle alltså vinna tävlingen med det enorma priset om pengabingen innehöll mindre än 273.75. Spänningen var elektrisk när min kollega återvände från växlingen.


Den samlade förmögenheten i krukan hade varit 273.50.

En förkrossande seger för en man som redan vunnit det mesta.


Skamset fick min kollega vandra de oerhörda 26 metrarna till vattenhållet för att hämta mitt pris. Pappmuggens innehöll som var vatten efter mitt önskemål smakade som Penfolds Grange.


Att all jordens tur har landat i min famn är något som måste utnyttjas. Därför kommer här nästa kapitel. Brukar normalt sätt inte spela på hästar. Men vad har jag för val? Vinner ju i allt jag tar i just nu. Funderar därför på att chansa hej vilt i helgens elitlopp.


Har alltid hävdat att nr 9 är mitt lyckonummer. Det har dock sällan visat sig stämma. Aldrig vid närmare eftertanke. Vilken häst som döljer sig bakom detta nummer har jag dessutom ingen aning om. Men i denna medvind kan inte ens siffran nio svika mig!


Kärt barn har många namn

När denna blogg startade kallade jag en av mina närmsta Sheriffen.

Efter ett år så byttes hans namn till Doc Holliday.


Nu ett par månader och cirka 6 kilo senare är det dags för ett nytt namnbyte.

Denna gång kommer dock ett gammalt kärt namn inom bekantskapskretsen att användas.

Doc Holliday omdöps därför här och nu till Jan Stenbeck.


Ni som känner personen i fråga (Ja, alltså inte den avlidne. Utan han som fortfarande omsätter mer pengar än en medelstort svensk bolag.) vet att dessa individer om några är lika som bär.


På tal om mig själv och mina närmsta.

Här kommer tre bilder på Jan Stenbeck, Flumberg och Benny Bling Bling med respektive!


Karate Kid

Har tränat för detta under merparten av mitt liv.

Att äntligen få upprättelse för allt slit känns oerhört.


Allt började en solig vårdag för 13 år sedan.

Vid min sida och till min hjälp hade jag en glasbehållare.

Glasbehållaren innehöll vitt vin i form av Liebfraumilch.

I 17 minuter.

Sen var den tom.


Känslan som uppkom var magisk.

Därför jagade jag rätt på den igen helgen efter.

Och igen helgen efter det.


676 helger senare har jag fortfarande inte slutat min jakt. Jag har däremot förfinat den något och kan väl ibland, numer, inte endast dricka för att bli full. Men oftast är det trots allt ruset som är A och O. Att säga något annat vore hyckleri. På hög nivå.


Att genomföra samma procedur helg efter helg har givetvis gett mig en oerhörd kunskap om trolldryckens konst. Men transformationen från menig till dagens nivå har som sagt tagit 13 år. 13 långa år. Men nu är jag slutligen på bergets topp. Tillsammans med ett bälte.


Ett svart bälte.

I fylla.
Trygghetssökande norrlänningar

Rulla ut röda mattan

Ställ skumpan på kylning

Och förbered en ankomst utöver det vanliga

För Benny Bling Bling, i egen "hög" person, anländer till Sundsvall ikväll.


Varför denna utsvävning?

  1. Pablo fyller 30 - Svenssons skall intas mellan 18-22!
  2. Möbler skall hämtas och fraktas söderöver.

Möblernas transport går att härleda till att nycklarna till det kommande årets boende hämtades upp igår. Som vanligt har jag haft en ohygglig tur när mina vantar hamnade på dessa nycklar.


Lägenheten i sig är helt nybyggd - ingen har bott där.

Det är en liten 2:a med balkong.

Ligger placerad där Rolandshovsparken möter Norr Mälarstrand.


Damen som skall hyra ut lägenheten jobbar på banken.

Damen har köpt lägenheten till sin dotter.

Dottern är bara 14 och får vänta på sin present i fyra år.


Damen la därför ut den på vår interna hemsida.

Hon fick runt 50 intresseanmälningar första dagen.

Att hon valde undertecknad kan endast förklaras av en vit lögn.


La fram mitt case enligt följande: Norrlänning som flyttat söderöver med flicka på grund av arbete. Norrlänningar gillar trygghet och tycker Stockholms bostadsmarkand är läskig. Norrlänningar vill ha en stabil grund att stå på inför framtiden för att känna sig som hemma i denna otäcka huvudstad. Norrlänningarna blev överlyckliga (så glad är sällan en norrlänning) när denna annons fick se dagsljus. Norrlänningarna hoppas nu innerligt att damen kan tänka sig att hjälpa oss i vårt sökande efter en fast punkt i livet, i en annars ovis värld.


Hon köpte allt.

Helt otroligt.


Så ikväll skall inte endast Pablo firas

Även boendefrågan får sig en skål.

Finns alltså möjlighet för en oerhörd flaska!


Så fram med de röda mattorna.

Fram!


The night before christmas

Trodde först att det var en smal Monchichi som entrat scenen. Insåg dock att jag hade helt fel när det sekunden senare såg ut som att Mouth, från One trill hill, hade en förkärlek till fioler.

 

Efter närmare beskådning såg jag däremot att det varken rörde sig om något gossedjur eller någon c-kändis. Istället så var det givetvis en av Tim Burtons skapelser som dansade runt på scen. För det kan väl inte endast har varit jag som tänkte på "The night before christmas"?

 

Sagan var dock inte regisserad av Tim, istället var skapelsen signatur av norsk härkomst. En söt liten pojks till och med.

 

Kan inte påstå att jag tyckte om låten överhuvudtaget när den framfördes första gången. Vill missas att min dom var, odugligt sagoskräp. Det har däremot visat sig att jag nynnat på låten fler än 5 gånger idag.

 

Vilken drabbning.

 

Slutligen: Med tanke på hur långt bort från vinsten min favorit var kan jag inte göra annat än avsluta mitt "försöka förstå sig på bloggande" här och nu. Hädanefter skall endast ämnen som jag behärskar (fylla, fantasi och andra fabler) vidröras.  


Så faller Bennys röster

5. United Kingdom - Jag gillar nog musikaler. På nåt vis.

 

4.  Malta. Det tog 14 låtar innan jag log. Lite alla fall. Damen kunde sjunga samt att hon fick mig att tänka på bernäsås.

 

3. Danmark - I want to belive in love. Say no more.

 

2. Turkiet - MWA MWA MWA fast i en annan tappning. Jag gillar.

 

1. Ukraina. Otäckt att säga. Men jag tycker de var bäst. Överlägset bäst!

 


Äpplet faller inte långt från trädet

Avslutade precis ett samtal med min far över GSM nätet

Berättade att jag varit på picknick med tillhörande eftermiddagsrus.

 

Gäspade sedan och förklarade att jag nu var hemma och funderade på att sova.

Alternativet till att sova, vilket var att suga i sig 6 gin och tonic, presenterades också.

 

Farsan tog för engångskull ton:

- Ja, gå och sova är då sannerligen inte ett alternativ när du börjat dricka så tidigt. Så du är helt enkelt tvingad att börja blanda groggar.

 

Tvingad.

Har aldrig sett det på det viset.

 

Men nog har farsgubben rätt.

Finns således inget att tveka på.

Jag fortsätter med flaskan i högsta hugg!

 

PS. Ser förresten i detta nu Europas bästa inom "slager". Kort kommentar: Med tanke på klassen kan alla lyckas inom musiken, även en tondöv missanpassad felton som mig. .DS.


Silja Line ur ett fotografiskt perspektiv

Finns en hel del att säga om en resa över haven de blå.
Men bjuder först på ett förspel i form av fotografier.
Efter varje fotografi följer en förklarande text om bilden i sig inte är talande nog.Jag med flera har under många års tid funderat på vem det egentligen är som kör Finlandsbåten. Flumberg har gått så långt i sitt sökande efter detta svar att han beställde en 48 timmars kryssning som endast användes till att fråga folk - Vem är det som kör båten? Trots ihärdigt arbete fann han inte det svar han sökte. Jag kan därför stolt presentera den finska kaptenen. Är han inte ståtlig så säg!
Färden startade i sedvanliga glamorös finsk standard.För att sedan fortsätta med finsk karaoke - en del av vardagen på Silja Line.Herr D och Längdåkarn gjorde sitt bästa för att följa den finska runstensskriften.För att fira framgången på karaoken drog vi oss till dansgolvet där vi möttes av en rysk flicka med en förkärlek för spanking. Vad det marknadsmässiga priset var för att utföra smiskningen själv, är i skrivande stund oklart.
Eftersom jag har flicka i Svearike fick jag dra mig mot baren för att erövra något av det manliga könet som Hon inte skulle bli svartsjuk över. Till min förtjusning möttes jag utav denna finska man.
Det uppstod dock vissa problem i min charmoffensiv eftersom jag hade på mig mina finska solbrillor.Det mannen i baren inte visste var att jag hade med mig finsk övertalningsförmåga.En timme senare fanns han fastbunden i min säng! Notera att jag har tagit med mig en flaska finsk övertalningsförmåga till sängen ifall han skulle börja nyktra till och komma på andra tankar.Vår natt tillsammans innehöll finska blommor och bin.Dagen efter slängde jag mig av båten och tog första bästa finska lastbil bort från nattens synd!Snabbt fann jag det jag sökte efter. Drog i handrabben på den finska lastbilen och sprang upp för trapporna.Väl inne i kyrkans heliga näste föll jag på knä inför hans allsmäktige och bad och syndernas förlåtelse, Herren hade överseende med mina synder och jag kunde utan större problem återgå till färjan och påbörja min resa hem mot tryggheten och ett liv utan finsk påverkan.Tillbaka på mitt kontor förföljs jag utav tanken på ännu en natt med denna urläckra man. Hoppas innerligt att jag möter honom igen inom kort, skulle verkligen vilja ta med han in i en het finsk bastu med ett knippe ris.


Benny Bling Bling - saatanas venepakolainen!

I slutet av september 2008 spenderade jag ett par timmar i Helsingfors.


Mitt blogginlägg om detta besök renderade i ord såsom smaklöst, miserabelt och katastrofalt. Att då imorgon återigen styra min enorma överkropp mot samma stad, denna gång dessutom i en båtjävel, kanske kan anses som befängt.


Denna slutsats dras dock innan en mycket stark aspekt har sagt sitt. Denna aspekt och tillika opinionsbildaren har nämligen en förmåga att förlöjliga all form av annan information.


Den bolltrollare, publikfriare och flytande vätska som jag tänker på är givetvis alkohol.


Till mitt förfogande på båtjäveln kommer jag dessutom att ha törstläppar som Fru L, Herr D, Buttman och annat löst patrask.


Kommer garanterat bli skoj.

Skepp ohoj!


Dags att ta steget från socialt missanpassad

En nära besläktad bloggkamrat intervjuade mig nyligen angående mitt användande av medier i allmänhet och sociala utrymmen såsom communities och bloggar i synnerhet.


Frågestunden började med hur mitt brukande en normal dag kunde se ut. Försökte redogöra så gott jag kunde. Har därefter funderat ytterligare på hur jag genomlider en helt vanlig vardag, rent medialt.


Det första jag besöker är endera text-tv sida 302 eller så Sportbladet via min iPhone. Målet är att överskåda nattens NHL. Min mani för detta, trots att jag inte sett en match på två evigheter, visar inga gränser.


Därefter anländer jag till jobbet, uppdaterar mig snabbt på den finansiella marknaden. Hjälpmedel för detta och tillika siter som får överlägset flest klick per dag, Avanza och Dagens Industri.


När det kommer till nyheter använder jag mig utav DN:s eminenta sida.  I mina ögon, överlägset bäst när det kommer till just nyheter.


Merparten av ovan nämnda procedurer sker under arbetstid och bör väl anses som förhållandevis normala.


Det som däremot är under all kritik i mitt liv är det ett flertal pysslar med på kvällarna, nämligen TV-tittande. Har inget emot TV:n i sig. Däremot så verkar dess innehåll, till föga imponera på mig.


Detta leder till en mängd mer eller mindre olustiga situationer i mitt liv. Jag kan till exempel ingenting om någonting som oftast diskuteras i fikarum.


Mina standardsvar är mer använt än mitt namn. "Nej, jag vet faktiskt inte vem X är.", "Nej, jag ser inte på det programmet." & "Nej, jag läser endast sporten i Aftonbladet. Så jag har tyvärr inte hört eller sett X:s namn tidigare"


För att ta ett exempel på en person som nyligen har fått mig att verka fullständigt utvecklingsstörd: Carl-Jan.


Denna herre verkar mer känd än Elvis eftersom hans namn har dykt upp i samtal med både arbetskamrater, vanligt dödliga och dessutom med min far som har mindre koll på omvärlden än en genomsnittlig nordkorean.


Eftersom jag under ingen omständighet vill bli jämförd med någon som lyder under Kim Jong-il så tänker jag nu ändra livsstil. Inte så långt som att läsa nöjessidorna på Aftonbladet, men mer TV ska det bli!


Behöver därför er hjälp med tips på bra program, serier och annat smått och gott som jag inte får missa!


Se så - var inte blyg!


RSS 2.0