Kvällens filmtips

Letar efter kvällssysselsättning.

Klickar in på tv.nu

Finner att TV3 visar en film nio.

"Jakten på lycka".

 

Då jag inte har hört talas om den tidigare så väljer jag att läsa mer. Visar sig att det är den mycket sevärda "The Pursuit of Happyness" som gömmer sig bakom den svenska titeln.

 

Har aldrig och kommer aldrig förstå varför den svenska filmbranschen väljer att sätta svenska namn på utländska filmer. Det är exempelvis vida känt att det engelska språket har en helt annat djup än det svenska. Därför borde alla former av svenskalisering av redan klara koncept förbjudas. För filmbranschens eget bästa.

 

Jaja..

Ska inte bli på kokning i onödan.

Istället så vill jag tipsa om filmen ovan.

Som är mycket mycket bra.


Fick några sekunder över

Så jag spenderade dem med nära är kära.

Inledde med fredagsmiddag på Sense Bistro och Bar.

Duktigt bra!

 

Maten var inte bara prisvärd. Den var grym. Allt från JJs biffsallad, via Hons kalvfile till min lofotstorsk höll högsta klass. Att man dessutom kunde beställa alla huvudrätter som halvportion gjorde helhetsintrycket än mer övertygande. Då det fanns mer magyta över åt andra trevligheter, såsom italiensk charkbricka och några smaskiga bitar ost.

 

Så mitt råd till intresserade människor därute blir, tveka inte. Dansa istället in med lätta steg på Sense Bistro och Bar så fort ni får chansen. Ni kommer inte bli besvikna.

 

Avslutade sedan kvällen på Rival.

Kom sedan hem i sedvanlig packad förpackning.

 

Lördagen bestegs med höger framför vänster. Från Kungsholmen tog jag och JJ oss till Östermalms Saluhall. Insåg genast omöjligheten att inta föda på ett ställe som innehöll fler invånare än en medelstor svensk stad. Käkade därför istället starkölsbrunch på Birger Jarlsgatan. Ett flottigt misslyckande.

 

Svalde sorgerna med ny bira på ett Creperi på Tegnergatan. JJ kunde givetvis inte motstå att beställa in en gigantisk pannkaka med maränger, glass och banan.

 

Därefter brände vi ytterliggare några kalorier via gång till The Flying Scotsman på Flemminggatan. Ett par bärs, en wirre och en nachotallrik senare var klockan 7 och vi vinkade adjö till varandra. Därefter slogs jag för varje vaken minut, innan jag ankrade i sängen vid 11.

 

Idag har jag gjort mitt yttersta för att genomföra diverse hantverkarmässiga sysslor. Då jag har ofantligt låg kunskap inom det området känner jag mig mycket stolt över utförda prestationer och är glad över helgen i sin helhet.


Time's up

Hur hinner folk med barn?

Vart finner människor tid i livet för att ta hand om sin villa?

Hur ska man skapa tid för att hinna leva när allt annat tar så mycket tid?

 

Själv bor jag på 37 kvm - men hinner sällan städa. Jag har gångavstånd på 15 min till jobbet - men dagarna känns för korta.  Har inga barn - men hinner knappt ta hand om mig själv. Utövar inga större fritidsaktiviteter - men skulle vilja göra massor.... om det bara fanns TID!

 

Tänk om livet ändå vore som man önskade. Stående fyllor på okända platser med flexibel morgondag och ett gigantiskt konto. Ge mig nu - jag lovar att leverera stordåd!


Två äckliga individer i samma badkar

Det visade sig slutligen att ungefär 11 % av Sveriges befolkning är efterblivna.

Kan väl inte påstå att jag är förvånad.

Och jag har ingen större vilja att kommentera.

 

Däremot så får man tröttsamt inse att man både kommer få se mobboffret Åkesson och supersopan Ohly i riksdagen de kommande 4 åren. Vet inte vad som är värst.

 

En rasist med dold agenda. Eller en människa som spottar på alla individer och vill slå ihjäl alla former av tankar och kreativitet?


London baby. London.

Har tidigare i livet valt bort London.

Då stadens ej tilltalat.

På papperet.

Då den känts för vanlig.

 

Trots detta så besöktes, de riktigt gamla pengarnas rike, under en fyradagars period. Kan väl inte påstå att jag hade skyhöga förväntningar. Men såg givetvis fram emot möjligheten att glida runt på en räkmacka och doppa näsan i trevligheter. Det visade sig alla fall att mina fördomar om det vanliga var så långt ifrån verkligheten man kan komma.

 

Första anhalt för föda var den interaktiva restaurangen Inamo på Wardour Street. Mat och dryck beställdes genom en musplatta. De rätter man var intresserad av kom sedan upp som bild från en projektor ovanför bordet. Mycket elegant och högst ovanligt, ur ett svensk perspektiv.

 

 

Att man dessutom kunde spela spel och välja vilken duk som projektorn skulle bekläda bordet med gjorde att man kände sig speciell.

 

Därefter besöktes närliggande teater för musikalen Queen. Där blandades både ny teknik med dansuppvisningar och strålande sång. Så ovanligt kanske det inte var. Men sevärt!

 

Nästa dags restaurang var av den Argentinska sorten. Det roliga med detta hak var att både för, varm och efterrätt kom som tre rätter. Nedan förrätten. Varmrätten var tre olika köttbitar a 100 gram. Sydamerikanerna kan sannerligen sitt kött! Så istället för en trerätters blev det en nio rätters. Högst ovanligt för en pojkspoling som mig. Enda nackdelen med ett annat klockrent helhetsbetyg var dessertvinet. Ett vanligt vinglas med den söta drycken blir väl magstark även för en rustörstande som mig.

Därefter brände vi middagen på club. Det var inget ovanligt med detta hak. Förutom att möjligtvis dess namn fick en att tänka på en sämre variant på riktig tjockissås!

Hotellet vi bodde på låg precis vid Hyde Park. En ovanligt stor park som förädlades med en ovanligt låg promenad på fyra timmar med ovanligt fint engelskt väder.

Men då allt det ovanliga till slut fick mig att vilja se det vanliga London besökte jag en tradition engelsk pub. Beställde en burgare med bärs i sann vanlig anda.

Tills jag smakade på ketchupen och insåg efter diverse research i menyn att den delvis var gjord på Bloody Mary. Bloody Mary i maten, fantastiskt!

 

Att jag dessutom var tvungen att böja mig ner för att gå igenom ställets dörrar är väl som ovanligt man kan tänka sig. En dvärg har ju sällan förmånen att vara för lång. Har sällan varit så lycklig. Att de dessutom hade en gedigen GT lista gjorde inte saken sämre. London får därför högsta betyg!

(dörren är precis så liten som den ser ut)

Leningrad – en dröm som sprack…. för länge sedan.

Som ni märkt är jag manisk på politik.

Detta inträffar vart fjärde år.

Och jag tror tyvärr inte framtiden påvisar någon bättring.

Usch.

Det är verkligen hemskt.

 

Läser.

Analyserar.

Vrider.

Vänder.

Drömmer till och med om detta jävla val.

 

Ska bli fantastiskt skönt att eländet är slut på söndag. Att jag dessutom redan nu på torsdagsmorgon drar till London, gör inte saken sämre. Då jag förhoppningsvis ska lyckas fokusera på något annat, än det kommande valet, när jag befinner mig i pubmecka.

 

Måste dock skriva några sista tankar för att frigöra mina inre demoner.

 

Fantastiskt att alla röstberättigande kan besöka de flesta bibliotek, shoppingcentrum eller matbutiker för att lämna sin röst redan nu. Oavsett om denne har med sig sitt röstkort eller om man befinner sig långt ifrån den kommun man är skriven i. Allt som krävs är legitimation.

 

Att jag har haft svårt för att ta in att 4-5 % av Sveriges befolkning funderar på att rösta på Sverigedemokraterna har väl framgått förhållandevis klart. Men jag måste dessutom få säga att det är skrämmande att runt 6 – 7 % funderar på att rösta på kommunisterna.

 

Är högst tveksam till att dessa förstår vad de lägger sin röst på. Eller kan det vara som så att de inte har någon egen vilja eller någon egen vision om framtiden. Istället vill de bli styrd med järnhand av den svenska staten.

 

Ohly har vid ett flertal tillfällen påvisat vad han vill att Sverige tar för väg. Ett exempel är hans åsikt om tvingad uppdelning av föräldraledigheten. Trots att en stor merpart av Sveriges befolkning vill bestämma det själv så skakar Ohly på huvudet och ger förklaringen – Människor vet inte sitt eget bästa. Staten måste bestämma över deras huvuden.

 

Staten ska dessutom, enligt Ohly, öka sitt ägande i alla sektorer. Kort och gott vill karljäveln att varenda människa ska vara anställd av honom.

 

Då detta kommer att medföra sänkt kvalité och produktivitet ska de statliga bolagen skyddas av att Sverige går ur EU och de produkter och varor som produceras utanför vårt lands gränser ska straffbeskattas vid import. Klassisk isolering och protektionism signerat en kommunist.

 

Så om det nu finns några där ute som absolut måste lägga sin röst på den rödgröna sidan. Välj då för böveln inte att lägga er röst på Ohly. Stötta Mona istället. Hon och hennes parti är avsevärt mycket bättre, både för din och Sveriges framtid.


Göran Hägglund - Den roligaste.

Som jag tidigare påpekat så är politiker överlag tråkiga.

Det finns dock undantag.

Göran Hägglund är ett sådant.

 

Kan tänka mig att några tycker jag är helt ute och cyklar när jag påstår att en kristen gubbe, som inte gärna skedar homos och förmodligen sällan ställer till dunderfyllor, skulle vara rolig. Men han är faktiskt det.

 

Började hitta hans humor under valrörelsen 2006. Så fort det var dags för debatt så var det hans träffsäkra kommentarer med inslag av ironi och humor som fick mig att garva.

 

Blir inte förvånad om det kommer att fortsätta så denna vecka i kommande debattprogram.

 

Almedalsveckan var alla fall inget undantag. När en tidnings retorikexperter plockade fram de tio bästa citaten så stal Göran fyra av dem. Två av dem nedan:

 

"I det rödgröna laboratoriet ägnar sig språkrör, provrör och andra sin tid åt att fundera ut bästa sättet att trycka tillbaka kreativitetskaviar i välfärdstuben."

 

"Utmärkande är också att man från vänsterkanten levererar det ena skruvade inlägget efter det andra. Men få är särskilt framstående när det gäller att använda huvudet."


Anders Borg - Den bästa

Politiker är överlag tråkiga.

Medietränade.

Med förvridna svar.

Om allt och inget.

 

Ingen kan väl exempelvis påstå att Fredrik Reinfeldt strålar av spontanitet. Eller att Mona Sahlin känns sådär härligt impulsiv som gemene man gör efter 4 starköl. Istället levererar de agendor och svar som de blivit upplärda med sedan de florerade i vardera ungdomsparti.

 

Jag vet inte om Anders Borg någonsin har varit med i ett ungdomsparti.

Men det känns inte som så, då han inte fungerar som en sådan.

 

Istället kommer han fram till en sak.

Häver ur sig det ogenerat.

Och är övertygad om att det är facit.

 

Om han samtidigt skjuter flertalet av gråmoderaterna i hjärtat verkar han inte bry sig om.

 

Senaste i raden av pilskjutningar kom under Almedalsveckan:

 

- Värnskatten blir kvar. När möjlighet för skattesäkningar finns blir det för de som tjänar mellan 200 000 – 300 000 per år. Forskning visar att det ger flest jobb. (punkt)

 

Att inte vilja avskaffa värnskatten som varit en av gråmoderaternas största vilja måste ha fått Von Slant och Don Girig att spy.

 

Socialdemokraterna har dessutom stått paralyserad bredvid honom de senaste åren och inte lyckats komma med någon form av motattack. För vad ska de säga? Han sätter punkt för varje uttalade han har.

 

Det roligaste som påvisar punktsättningen är när röster inom hans eget parti hade lyft fram att de ville sänka skatten på alkohol.

 

Borgs svar på detta blev:

 

-         Svenskarna ska arbeta, inte supa. (punkt)

 

Hur många vanliga politiker skulle välja att framföra sin åsikt så?

Därav hans säregna överlägsenhet.


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Tog fram en rejäl bit rostas på morgonen. Slängde mig sedan ut i vimlet och klippte en Råbiff med tillhörande starköl. Innan jag återvände till lägenhetens lugn så lyckades jag, givetvis, plocka med mig extralagrad parmaskinka, en bit Roquefort Papillon och sist med inte minst en ost från Schweiz som lagrats 18 månader i en grotta.

 

En grotta? Fantalastisk information som får min konsumtionsådra att glöda frenetiskt!

 

JJ anlände strax innan sex, sekunderna senare kom Hon från avslutat arbetspass. Båda två hungriga som vargar med manisk blick på bänkens köttbit.

 

Slog oss snabbt ned på innergården för konsumtion av det röda och ovan nämnda delikatesser i väntan på att köttet skulle bli klart.

 

Vår tänkte, som också blev vår handling, var att helsteka köttbiten i aluminium över grillen. Förde därför ner en praktisk termometer i dess mitt för att få vägledning om korrekt temperatur.

 

Därefter drack vi några glas och mumsade friskt från skinka och ost. Till slut begav sig JJ mot grillen för att se om köttet kravlat sig upp mot 57 grader. Häpen möttes han av informationen av termometern slagit i taket på 95.

 

95!!

Köttbiten var att jämföra med den segaste av sega sulor.

 

JJ släppte nästan en tår.

Och tog några rejäla klunkar från det helande vinet.

 

Kan ännu engång konstatera.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.


McLaren Vale

Ole Ole på Hantverkargatan fick sig ett besök igår.

Bra tapas till förträffliga priser.

Ett place att rekommendera.

Men då borden är få så måste man boka i tid.

 

Därefter tog vi en stilla promenad till Vinoteket på Scheelegatan.

Väl där fann vi två flaskor som stack ut.

Vi börjar med den vita.

 

Reid Loiser Berg

Grüner Veltliner

2002

Kamptal, Österrike

Finns för beställning på bolaget: 95691

Till det skamligt låga priset om 195 riksdaler.

 

Min röda favorit hade sitt ursprung i Australien.

Hickinbotham

Cabernet Sauvignon

2005

McLaren Vale, Australien

 

Denna eldiga flaska går dock tyvärr inte att beställa på bolaget.

Så istället får den intresserade chartra ett flyg till Australien.

Eller besöka Kungsholmen för ett glas.

 

Skulle dock förespråka ett besök i McLaren Vale, då samtliga vingårdar jag och JJ besökte där 2007 höll yppersta klass. Dess Shiraz slår till och med Barossa Valley på fingrarna.


Jimmie och jag - lika som bär

Ber om ursäkt för mitt fullständiga insnöande på politik just nu.
Men jag har en förmåga att bli manisk på saker då och då.
Det svåraste med det kommande valet är inte vilket alternativ min röst kommer att falla på, utan vilken människa.
För att göra det än mer jävligt ska man hitta en lämplig aktör i både kommun, landsting och riksdag. Det som gör det än mer trassligt är att man måste välja en politiker.
För att göra beslutsunderlaget lite mer lätthanterligt gick jag in på sr.se valkompass. Efter ett 50 tal frågor fick jag fram en lista med politiker som hade svarat ungefär som mig. De två namnen i topp hade jag till 86 % samma uppfattning som.
Läste lite om dessa individer innan jag återigen konstaterade, fan vad tråkiga politiker är.
Började därför snegla på en valblankett till Kommunfullmäktige. På andra plats fanns en kvinna som jag sett på ett flertal posters runt om i stan. Att hon dessutom är ung  gjorde inte saken sämre. Goggle därför hennes namn för att finna mer info om hennes ambitioner och ståndpunkter.
Möttes av ett flertal foton från Stureplan.
Där förlorade hon min röst.
Så därför måste jag fråga - Har någon av er tips på blåa personer i Stockholm som kan tänkas få min röst i Kommun och Landstingsfullmäktige?
(Vet ni vem som jag sammanföll med till 53 %? Och som således kom på plats 140 i listan över politiker med samma syn som mig. Jimmie Åkesson. Vid första anblick hämtade jag en kniv och skar mig själv slaviskt sex gånger i armen. Men efter djupare analys fann jag det inte så konstigt. Då Sverigedemokraterna har allt från klaraste blåa till djupaste röda förslag. Allt ska som sagt finansieras av en förflyttning av invandrare från Svea rike.)
Ber om ursäkt för mitt fullständiga insnöande på politik just nu.
Men jag har en förmåga att bli manisk på saker då och då.
--
Det svåraste med det kommande valet är inte vilket alternativ min röst kommer att falla på, utan vilken människa.
--
För att göra det än mer jävligt ska man hitta en lämplig aktör i både kommun, landsting och riksdag. Det som gör det än mer trassligt är att man måste välja en politiker.
--
För att göra beslutsunderlaget lite mer lätthanterligt gick jag in på sr.se valkompass. Efter ett 50 tal frågor fick jag fram en lista med politiker som hade svarat ungefär som mig. De två namnen i topp hade jag till 86 % samma uppfattning som.
--
Läste lite om dessa individer innan jag återigen konstaterade, fan vad tråkiga politiker är.
--
Började därför snegla på en valblankett till Kommunfullmäktige. På andra plats fanns en kvinna som jag sett på ett flertal posters runt om i stan. Att hon dessutom är ung  gjorde inte saken sämre. Goggle därför hennes namn för att finna mer info om hennes ambitioner och ståndpunkter.
--
Möttes av ett flertal foton från Stureplan.
Där förlorade hon min röst.
--
Så därför måste jag fråga - Har någon av er tips på blåa personer i Stockholm som kan tänkas få min röst i Kommun och Landstingsfullmäktige?
--
(Vet ni vem som jag sammanföll med till 53 %? Och som således kom på plats 140 i listan över politiker med samma syn som mig. Jimmie Åkesson. Vid första anblick hämtade jag en kniv och skar mig själv slaviskt sex gånger i armen. Men efter djupare analys fann jag det inte så konstigt. Då Sverigedemokraterna har allt från klaraste blåa till djupaste röda förslag. Allt ska som sagt finansieras av en förflyttning av invandrare från Svea rike.)

Status just nu

En man vid ett stånd.
Fyllda av delikatesser.
Min absoluta akilles häl.
Så nu sitter jag här.
Med italiensk lättrökt vildsvinskorv.
Och en mycket angenäm kittost med lager av brända oliver i sig.
Vid dess sida en iskall Heineken.
Sann lycka.
En man vid ett stånd.
Fyllda av delikatesser.
Min absoluta akilles häl.
--
Så nu sitter jag här.
Med italiensk lättrökt vildsvinskorv.
Och en mycket angenäm kittost med lager av brända oliver.
Vid dess sida en iskall Heineken.
Sann lycka.
--

Per TK Wahlberg - en av många Sverigedemokrater

På sin blogg – ”Landskronabackspegel” – skrev han för inte allt för länge sedan den mycket innehållsrika och intelligenta texten nedan:
"Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge, slåss med andra negerhannar och äta upp dem, spela lite trumma, springa omkring lite, fånga nån antilop, käka lite bananer, knulla lite, berusa sig på jästa frukter eller örter, osv.”
Men inte kan man väl påstå att Sverigedemokrater skulle vara rasister? De vill ju bara den ariska rasens bästa.
(Min Textredigerare på Mac:en påstår att "ariska" är felstavat. Rätt stavning ska enligt programmet vara "friska". Ligger med största sannolikhet en Sverigedemokrat bakom den kodningen.)
På sin blogg – ”Landskronabackspegel” – skrev han för inte allt för länge sedan den mycket innehållsrika och intelligenta texten nedan:
--
"Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge, slåss med andra negerhannar och äta upp dem, spela lite trumma, springa omkring lite, fånga nån antilop, käka lite bananer, knulla lite, berusa sig på jästa frukter eller örter, osv.”
--
Men inte kan man väl påstå att Sverigedemokrater skulle vara rasister? De vill ju bara den ariska rasens bästa.
--
(Min Textredigerare på Mac:en påstår att "ariska" är felstavat. Rätt stavning ska enligt programmet vara "friska". Ligger med största sannolikhet en Sverigedemokrat bakom den kodningen.)

Inception

Mycket bra film.
Bör ses.
Kan dock medföra diverse strul med verklighetsuppfattningen. Drömde exempelvis i natt om det ena konstiga efter det andra. Vaknade tillslut.
Det var valvaka. Sista rösterna var räknade. Den röda stapeln visade 48,7. Den blåa 46.9. Blixtarna haglade mot Mona. När sedan dessutom kommunist Lars fick ställa sig i rampljuset blev det för mycket och jag vaknade på riktigt. Tror jag.
För denna dag skulle faktiskt också kunna vara en dröm. Av det ännu värre slaget. Sverigedemokraterna har nämligen lämnat sitt valmanifest. Allt ska enligt dem bli guld och gröna skogar om vi bara  gör oss av med diverse små problem såsom samtliga invandrare.
Att dessa efterblivna mobboffer för fram en sådan åsikt är inte konstigt i sig. Men att däremot 4 - 5 % av Sveriges befolkning ser ut att rösta på dem är fan i mig helt sjukt.
Mycket bra film.
Bör ses.
--
Kan dock medföra diverse strul med verklighetsuppfattningen. Drömde exempelvis i natt om det ena konstiga efter det andra. Vaknade tillslut.
--
Det var valvaka. Sista rösterna var räknade. Den röda stapeln visade 48,7. Den blåa 46.9. Blixtarna haglade mot Mona. När sedan dessutom kommunist Lars fick ställa sig i rampljuset blev det för mycket och jag vaknade på riktigt. Tror jag.
--
För denna dag skulle faktiskt också kunna vara en dröm. Av det ännu värre slaget. Sverigedemokraterna har nämligen lämnat sitt valmanifest. Allt ska enligt dem bli guld och gröna skogar om vi bara  gör oss av med diverse små problem såsom samtliga invandrare.
--
Att dessa efterblivna mobboffer för fram en sådan åsikt är inte konstigt i sig. Men att däremot 4 - 5 % av Sveriges befolkning ser ut att rösta på dem är fan i mig helt sjukt.

RSS 2.0