För sista gången 2007

Ikväll ska Benny på nyårsfest
Ikväll ska Benny inta Villa Vacker
Anledningen till att han ska dit, stavas i mångt och mycket Svartblogg

Så tack Svartblogg för att du finns och gott nytt år på dig
Detsamma gäller givetvis också för er läsare

Min lista - Mitt 2007

Alla som vill vara cool och ball måste ju ha en lista som får avrunda året. Eftersom jag strävar hårt efter båda dessa egenskaper hoppar jag genast på tåget. Jag ska försöka att inte bli långrandig, utan endast bjuda på det som spontant ploppar upp i skrivande stund.


Årets citat

"Nu gör vi allt, hela tiden!" Släpptes av Flumberg när 4 dygn återstod tills han och Saga skulle lämna mig och JJ i Queenstown (Nya Zeeland) efter tre veckor tillsammans. Det som gav citat tyngd var att vi följde det likt guds lag.


Årets bästa film

"Reign over me" med Adam Sandler. Verklig. Gripande. Rolig. Ja helt enkelt underbar.


Årets vackraste ögonblick

Synen när vi precis sålt Silverpilen (min och JJ:s heliga van) och hon förföriskt vinkar med bakluckan när hon lämnar vår parkering i Brisbane. Detta om något kommer för alltid att vara fastklistrat på min hornhinna.


Årets gladaste ögonblick

00:01 den första januari. Plats, operahuset i Sydney. Efter en underbar dag utlöstes klimax under fyrverkerierna. Detta moment tillbringades tillsammans med JJ, två irländska flickor och ett par tusen till.


Årets psyko

Städtanten i Queenstown som JJ låg med. När han inte ville vara med henne längre hotade hon med att dra till Kambodja.


Årets svar på tal

"Skippa Kambodja, testa Vietnam istället. Finns ett klockrent place där som heter China Beach." (JJ:s lugna och metodiska svar till städtanten när hon var i eld och lågor)


Årets jobbigaste epok

JJ och hans fysiska och psykiska kollaps, Startade den 16:e juli och pågår än. Det svider oerhört i min själ att se honom lida.


Årets place to be
Stora flygplatser. Älskar dem. På riktigt.

Årets roligaste epok

Påbörjades den 1 januari och avslutades den 3 februari. Jag och JJ var full tillsammans med dom två irländska flickorna exakt hela tiden. Varje dag inleddes med vinlunch för att sedan bytas ut mot skumpa och picknick i någon park. När kvällen och mörkret gjorde sig påmind begav vi oss på lokal.


Årets smutsigaste

Baksmällan som kom på besök den 4:e februari. Att vi dessutom bodde i Silverpilen nere vid floden i Brisbane tillsammans med alkisar och uteliggare medan vi maniskt letade efter lägenhet gjorde inte tillvaron bättre.


Årets blogg

Eftersom jag inte läser så många så vore det tjänstefel av mig att utnämna någon. Det jag däremot skulle vilja göra är att utse en bubblare för 2008. Mina damer och herrar, vitblogg


Årets överraskning

Loggade precis in på min internetbank. Saldo 27kr. Hur detta är möjligt efter lön på 19 000 rent är.... årets överraskning.


Årets person när det kommer till prestationer

Sheriffen. Han lyckas med allt möjligt och omöjligt. Hela tiden.


Årets godaste middag

Välkomst middagen Fru L och Herr D bjöd på när jag och JJ kom hem. Det som dessutom ger denna utmärkelse tyngd att att både jag och JJ står bakom den. Att vi sedan har ätit på cirka 967 restauranger under året gör inte betyget sämre.


Årets skyline

Brisbane by night från vår balkong. Bildbevis finns som ni ser nedan.


image23


En vacker död stad

Fredagen bjöd, inte helt oväntat, på mjukisar och dessutom romantisk komedi på SVT. "You got mail" med Meg Ryan och Tom Hanks. Som ni säkert vet, och som titeln avslöjar, handlar den om en e-post relation som leder till något mer


En fredag under julledigheten blir dock inte fulländad med mjukisar och film

00:50 ställde jag mig därför i duschen och 01:17 begav jag mig ner på Oscar.


Eftersom jag inte hade druckit något var jag livrädd. Som tur var hade förhållandevis få insett vad roligt det är att leka med varandra under rusets behag.


Jag trodde detta (de få antalet, inte brist på min egna berusning) berodde på att det var Open Mind. Open Mind är lika med clubkväll för homosexuella. De straighta sparade sig nog till lördagen. Det är säkert. Jag tänkte så.


Jag träffade emellertid trevligt sällskap nere vid dansgolvet

Vi kan kalla henne Snövit, hon är en "mail kompis", min Meg Ryan.

Inte alls lika seriöst som i filmen

Men det finns lite lek och bus i luften mellan oss


Lördagen gick i bokstaven G:s tecken.

Grönborgsgatan och galamiddag

Det är helt fantastiskt att Fru L, med assistans av Miss Kolibri alltid lyckas


Vi hade dessutom, kvällen till ära, fått påökat med Kalle Kula och tillhörande flicka runt bordet. Temat för pojkarna, som befann sig i vardagsrummet efter middagen, var streamad standup på youtube, flickorna kontrade med kosmetika och skvaller i köket.


När vi sedan strålade samman i hallen tog vi en taxi till Oscar

Anlände vid 2

Trodde att ett folkhav med jul-lyckliga individer skulle möta min blick

Vad fel jag hade


Det var nästan helt tomt

De enda som bjöd på roligheter var ett gäng pårökta

De liksom sken av lycka i deras egna lilla värld


Trots deras lustiga ansikten blev jag less på stadens befolkning

Sista lördagen i december

Sista lördagen innan domedagsmånaden januari

Sista chansen till utgång (nyårsafton är ingen utgångsdag) på evigheter

Nästan ingen tänkte tydligen som jag


Jag vägrar att inse att mitt sätt och se det skulle vara fel

För att citera Thåström


Det är ni som är dom konstiga

Det är jag som är normal


Jag ger löften, men skriver dom i sand.

En fantastisk baksmälla på annandagen bjöd på två löften


  1. Ingen alkohol förrän tidigast lördag, när middag på Grönborgsgatan står på schemat. Övriga deltagare på denna tillställning är Fru L, Herr D och Miss Kolibri. Startfältet gjorde att jag inte kunde lova mig själv nykterhet längre än så.
  2. Ett krafttag mot den skenande ekonomin. Jag hade nämligen då på onsdag lyckas med bedriften att bränna i runda slängar 15 000 sen lönen ankom, 6 dagar tidigare. Eftersom denna summa även innehöll en sista avbetalning (5 000) på min vackra TV kändes det inte allt för bedrövligt. Men det var dock dags att bromsa, vill ju inte gärna köa på RIA i slutet av januari.

Jag var rätt nöjd med mig själv och mina löften när jag gick om la mig på onsdagskväll. Största anledningen till denna känsla var nog Will Smith och hans nya film "I am a legend". (Will Smith spelar ensam överlevande efter att ett virus som gör människan till en zombieliknande varelse slagit ut jordens befolkning. Han fördriver dagarna med att snacka med skyltdockor. Där kan man snacka om misär, det fick mig att inse att jag har det rätt bra trots allt.)


Torsdagen ankom med stormsteg. Väl framme på jobbet byttes detta mot stormvindar. Alla svenskar ville tyvärr komma i kontakt med mig och kasta på mig ofantliga summor pengar i pensionsavsättningar. 8 timmar senare var jag mentalt utmattad. Mitt i mörkret dök det upp ett sms från Herr D, "öl?". Att två bokstäver kan kännas så fantastiska. Ett par minuter senare satt vi på Oscar tillsammans med en stark öl.


6 timmar senare, när jag lämnade denna lokal, hade jag även fått i mig ett par öl till, delat på en Thomas Hyland (shiraz) och druckit kaffe guldkant. Detta avnöts under tiden tillsammans med lamm och diverse andra tillsatser.


Kan väl inte säga annat än att jag bröt både löfte ett och löfte två.

Om det var värt det?

Absolut!

Om jag skulle välja att göra så igen.

Helt utan att tveka.


Det jag däremot inte kan smälta var att jag drack kaffe kl 21. Det ledde till att jag inte alls kunde somna, som i sin tur mynnade ut i att jag vaknade 09:22 i morse. Det var exakt 1 timme och 22 minuter senare än vad jag hade förhoppning om att vara på jobbet. Att hänga in ett spontansnabbrus är mer än välkommet, men att sedan försova sig är helt oacceptabelt.


Ibland blir det inte som man hade tänkt sig.

Vare sig det gäller "löften" eller ting som man bryr sig om.


Svar till Miss A

Fick en kommentar från Miss A till ett inlägg för någon dag sen. Tänkte jag skulle besvara det på ett fridfullt och gentlemannamässigt sätt!

Detta skrev hon:
 

Vidarebefodrar hälsningar från journalistkretsar i Stockholm ;
Vem är Benny?
Varför Lisa Ekdahl?
Och när kommer nr fyra?
Du är tydligen riktigt het på Söder just nu!
God Jul!


Benny Bling Bling är en helt vanlig kis som är 26år. Han heter egentligen inte Benny utan detta är ett "taget" namn. Att valet föll på just Benny beror på att ett flertal individer på hans jorden runt resa tyckte att han liknande Benny Andersson från ABBA. Dessa människor måste naturligtvis ha ätit alldeles för mycket Magic Mushrooms. För att inte bli långrandig så tycker jag att den mycket djupa personlighetsbeskrivningen får avslutas där.


Varför valet som nummer 5 på listan föll på just Lisa Ekdahl tycker jag att jag redan klargjort på ett hyfsat sätt. Det är bland annat därför att hennes röst berör. På riktigt.


Jag kan inte idag ange exakt när nummer 4 kommer att redovisas. Jag skulle kunna göra det exakt nu. Men en enorm baksmälla leder till att min romantiska läggning just nu är strandsatt på en öde ö långt från resterande kropp och själ.


Kul att jag är het på Söder

Bor nämligen själv på Söder

Fast i Sundsvall då förstås.


Men nästa gång jag anländer till den stora staden så kanske du kan hooka upp mig med några groupies?!


Juldagen - ett inferno i sprit och synd

Juldagen fyller många funktioner i en liten stad som Sundsvall

Det är då alla hemvändare ska träffas

Det är då alla ska ses

Köerna är därför längre än långa både vid insläpp och vid bar

Men likt förbannat ska man givetvis vara med i denna groteska verklighet

Jag kan dessutom inte säga någonting annat än att jag älskar det!


Vi hade bokat ett bord för 6

När vi anlände strax efter sju befann sig de sex utlovade vinflaskorna redan på plats

Till det var det några små snittar som huset bjöd på


Vi var fem som drack

(JJ som gått och blivit nykterist på senare dagar nöjde sig med alkoholfria drinkar)

Fem stycken på sex vinare ar lagom

Har man dessutom druckit en fantastisk Bourdeux hos pappa innan finns det risk för sjöslag. (Hade jag skrivit detta innan utgången skedde hade jag valt ordet "chans" istället för "risk". Men när jag nu sitter framför datorn är allt vin jag drack igår värdelöst, därav ordvalet.)


Så vad hände?

Oerhört mycket roligheter

Det var dessutom inte sådär jobbigt mycket folk

Detta berodde på att Stadshuset hade svalt sisådär 1600 man


Men åter till galenskaperna

Vid 23 var jag radiostyrd


Någonstans under de kommande timmarna hann jag bland annat med att demontera av en stackars pojkes självkänsla och dessutom försöka mig på en dubbelbugg med två skräckslagna flickor.


Resultatet i båda fall är inget jag är stolt över. Pojken visade sig dock vara en kvinnomisshandlare (alla fall ryktesvägen), så just den bedriften har jag ingen som helst ångest över. Att jag däremot tappat känslan i min paradgren bugg hugger hårt i mitt hjärta.


Miss Kolibri drog sedan med mig på MAX

Då var jag återigen vanlig (läs: inte längre radiostyrd utan bara full)

Vi kastade i oss flott i massor


Väl tillbaka i stan gick jag höger och hon vänster

Jag hamnade på ett helt oväntat ställe

Livet i allmänhet och juldagen i synnerhet är full av överraskningar och roligheter


Slutligen ett tandkrämstips till alla kvinnliga läsare därute:

Vademekum Limited Edition i vit och rosa förpackning

Att ha en tandkrämstub som endast produceras i begränsat antal är fantastiskt!

Det om något visar på klass!


Ett möte med gud

Vi har en liten speciell tradition i min familj

Klockan 23:30 på julafton befinner vi oss i Timrå kyrka för nattmässa
Jag går i kyrkan engång per år, det är just detta tillfälle

Jag gillar kyrkor

Mystiken ger mig ett inre lugn


Jag tror inte på gud

Men ändå ber jag ibland

Hyckleriet kan liksom inte bli så mycket värre

Men jag skulle vilja säga att det finns en poäng i mitt agerande


Religion i sig sprider mycket skit

Men tro föder hopp

Hopp föder en lyckligare individ


Jag tänker givetvis på mitt eget bästa

Därför ber jag ibland


Det som är det absolut bästa med kyrkan är nattvarden

Lite oblat och en slurk rödvin och alla synder är förlåtna

Helt jävla fantalastiskt!


Känns underbart att för engångsskull återigen vara på noll

Det tragiska är att juldagen, som alltid är inom räckhåll där på nattkvisten, oftast snabbt och skoningslöst fyller på med nya synder!


Hon sitter nog fortfarande där och pratar i intet

Det finns både fördelar och nackdelar med hemvändarhelger, likt den som precis varit. En nackdel är att man måste befatta sig med individer som fortfarande hänger kvar i gamla mönster och tankar. En konversation jag hade med en sådan individ i lördags får hjälpa till att lyfta fram denna problematik.


Konversationen innehåller två deltagare, Sjukt lång sur (SLS) som jag inte pratat med på flera år och inte helt oväntat Benny Bling Bling (B).


SLS - Hej B, gud vad kul att se dig igen.

B - Tjenixen!

SLS - Vi måste sätta oss ner och snacka lite.

B - Okej, det kan vi väl göra.


Transport sker till bordet som står beläget mindre än en meter ifrån vår livliga konversation.


SLS - Gud vad taskig du va med mig på en fest i gymnasiet!!

B - Va?! Kom igen SLS, vi är vuxna nu. Äre inte dags att släppa det där och gå vidare?

SLS - Du sa att jag var så egocentriskt och bara ville stå i centrum hela tiden.

B - Seriöst. Vi kan väl inte sitta och diskutera det nu. Det var ju typ 8-9 år sen.

SLS - Jag förstår inte varför du tycker det.

B - Jag tycker inte det. Vad jag tyckte då, känns lite magert att försvara nu. Det var ju trots allt en evighet sen och lite till.


Sen pratar SLS så fort och så mycket de kommande minuterarna att jag inte kan återge det på ett värdigt sätt. Det fanns liksom ingen hejd på galenskaperna. Hon pratade tillslut så mycket och så fort att jag inte ens hade en möjlighet till att komma in med synpunkter. När hon tillslut kippar efter andan ser jag min chans.


B - Oj oj oj vad du surrar, har du börjat med cola på senare år?

SLS - Jag har ju alltid varit så här!

B - Då börjar jag faktiskt förstå vad jag menade den där gången för länge sen.


Jag kliver sedan upp och går

Jag kan höra att hon fortsätter och pratar medan jag försvinner från hennes synfält.


Mitt något dryga beteende kommer att leda till att hon är skogstokig nästa gång vi ses

Jag måste redan nu börja fila på hur jag ska ta mig ur den knipan


Det är dock inte hisskilligt bråttom att finna svaren

Tar ju trots allt minst ett år tills nästa gång jag får möjlighet att träffa henne och hennes odödliga prat.


En snabbis!

Finns en hel del att förtälja
Tidsbrist pga av roliga tider tillåter dock inte detta
Istället så ville jag bara ta tillfället i akt och önska er en god jul.
Nu måste jag kila
Närgången date med Santa Claus vankas.

image22

Julshopping - ett rofyllt och trevligt inslag i vardagen

Igår var dagen D

Igår skulle julklapparna inhandlas


Som tur är hade jag inte många på inköpslistan

Ett par till barn i min släkt hade lett till nervöst sammanbrott

Så tack samtliga släktingar för att ni förespråkar safesex

Ert användande av skydd räddade en del av min julfrid


Jag funderar därför seriöst på att skicka in en motion till riksdagen om diverse ordningsregler för hur julshoppingen skall genomföras. Inga större förändringar kommer att föreslås:


  1. Inga barnvagnar är tillåtna inom stadskärnan mellan den 20-28 december. Eventuella undantag kan få göras mot en enorm tullavgift, likt den bilar belastas med i Stockholm.
  2. Pensionärer som har all jävla (det ordet kommer eventuellt att strykas innan motion skickas in) tid i världen till att handla sina julklappar på annan tidpunkt bör eskorteras långt bort från stadskärnan, förslagsvis till Ytterhogdal, för både ditt, mitt och deras bästa.
  3. Alla människor som tycker att de halvkänner varandra (man har inte setts på 7år men möts av en slump på stadens gator under julruschen) behöver inte inleda en konversation i steget. Ett "Hej" räcker. På sin höjd "God Jul". Men allt annat, likt, "Hur är det med dig nuförtiden?" eller "Hur är läget" går fet bort. Denna bisarra artighetsbedrövelse leder till otakt i gångtempot och förorsakar därmed krockar av diverse slag. Slutligen, till alla er som försökte med denna manöver med mig, det finns en anledningen till att vi inte pratat med varandra på 7 år. Tror du då att jag ska stanna för att berätta om mitt liv för dig? Troligen inte, va fan frågar du för då?

PS. Kroppen vann igår. Gick ner på stan och svepte två öl för att sedan gå hem igen. Fick känna pulsen jag behövde. Tack Kroppen för att du finns. .DS.


Valet och kvalet

Klockan börjar närma sig 22 och det är fredag.

Kroppen skriker snabbrus och har så gjort hela dagen

Hjärnan hänvisar till tråkiga lagar och paragrafer som mynnar ut i att avvakta med ruset fram tills imorgon.

Hjärnan och kroppen har alltid dessa diskussioner. Kroppen brukar med hjälp av sin tyngd i förhållande till hjärnan vinna. Själv sitter jag väluppfostrad på första parkett och beskådar denna dramatik. Jag borde vara objektiv. Det är jag inte. Hela min själ skriker KROPPEN KROPPEN KROPPEN!


Ett storstadsfik i den lilla staden i norr

Efter inköp av julklappar (återkommer till den epoken av mitt liv vid senare tillfälle) tog jag mitt pick och pack och drog mig mot "Två bleka kompisar". Tänkte krydda min magnecyl liknande hud med en skvätt färg. Mitt emot, till namnet sett klockrena drop in solarium, ligger det ett fik.


Jag hade hört talas om det från någon i min närhet så jag bestämde mig för att ge det ett besök. Klev in genom dörren och möttes av ett genuint leende samt ett "hej och välkommen". Redan vid leendet visste jag att jag skulle återkomma hit.


Beställde en Medelhavstallrik och intog bordet till höger innanför dörren. Stället har nichat sig mot ekologiskt och det finns därför givetvis ett utbud av varor till försäljning. Musiken som spelas i högtalarna kändes lounge. Helhetsintrycket var storstadskänsla och därmed mycket bra.


Placet heter Tant Anci och fröken Sara och ligger beläget korsningen Nybrogatan/Trädgårdsgatan. Absolut värt ett besök!


Alla förhållanden måste innehålla en lista

Det finns vissa detaljer som måste (kan i vissa fall läsas bör) följas inom ett förhållande för att det ska bli lyckat. Nämner några nedan utan specifik rangordning:


  1. Trohet
  2. Kärlek till varandra
  3. Viljan att gå en gemensam framtid till mötes (det har jag haft svårt med)
  4. Skriva under den andres knull-lista på ett värdigt och seriöst sätt.

Alla förhållanden som inte har en "5 personer jag får knulla med" lista som är underskriven av den andre parten anser jag är högst oseriösa.


Jag tänkte därför vid ett par tillfällen här på Svartblogg redovisa min lista för er och för mig själv. (Kan vara bra även för mig att ha den snabbt tillgänglig om jag någon gång mot förmodan måste skriva "ska vi va ihop " - kontrakt med någon flicka helt oförberett.) Listan i sig kan både innehålla verkliga och mindre verkliga varelser.


Den femte platsen hedras med en flicka, eller snarare med en dam, som vet hur gitarren ska ligga i handen. Hennes röst får mig att rysa, hoppas, le och våndas. Hon bor och är ifrån Sverige och har haft ett skakigt liv bakom sig.


Det har innehållit både äldre män och maniskt troende individer. Jag vet inte hennes status idag. Hoppas innerligt att hon är singel. För kommer hon mig nära så är jag hennes för alltid - vare sig om vill hon det eller ej.


Jag hoppas som ni förstår att hon någon gång kommer att sitta på min sängkant med gitarren i knäet och spela sånger, bara för mig.


Jag ville lägga in "Vraket" här som är hennes bästa låt men fick nöja mig med en nödlösning.
Hoppas det trots allt smakar.SF - ett Sorgligt Företag

När jag blir rik finns det ett par saker jag kommer att genomföra. Det som blir absolut högsta och därmed första prioritet är att köpa upp SF Filmstaden i Sundsvall och sedan snabbt och helt utan krusiduller lägga ner hela jävla skiten.


Eller förresten jag skulle låta dem gå i konkurs på grund av hård konkurrens från min nya biograf som skulle vara belägen i Stenstan. För att närmare precisera, säg våning två och tre i byggnaden längs Storgatan som idag på bottenvåningen innehåller bland annat Brothers, McDonalds och Telia. (Hade kommunen insett hamnens potential och byggt därefter hade jag givetvis gjort dem sällskap nere vid vattnet.)


Att satsa på en bio, när dagens möjligheter till gratis film via world wide webb finns, kanske verkar som en katastrof i sig. Det är det säkerligen också, men att få sänka Filmstaden är värt varenda öre.


Hur jag skulle gå till väga?

Enkelt, lågpris bio såklart!


Anledningen till att merparten av beolkningen inte går på bio idag är just för att det kostar för mycket. När man däremot väl är där så känns inhandling av något ätbart lika givet som säd vid manlig orgasm.


När jag och JJ bodde i Brisbane hade vi tillgång till stadens fetaste bioduk två pisstrålar ifrån vårt glamorösa boende. De hade billigt som affärsidé, eller vad sägs om bio för 25-30 spänn. Beläggningen var därför oftast väldigt hög.


Priset skulle inte vara högre på mitt lilla krypin. Pengarna skulle istället tjänas på snacks, mackor och ett tillhörande café med rättigheter. Just tillhörande café hade samtliga biografer down under. Klockren idé i dagens kaffekultur.


Hur hamnade jag då i denna aggression mot stadens biograf? Dom plockar kronsikt in fel filmer, eller förlåt låt mig omformulera, de plockar sällan in rätt filmer, när det väl tar in rätt film är det vid fel tidpunkt.


När filmen sedan väl släpps här hos oss (ibland cirka en månad efter Sthlm och cirka två år efter resterande del av världen) har man redan laddat ner den fyra och sett den åtta gånger på grund av bristande tålamod. Att inte få möjlighet att se bra och prisvärd film på bio svider i hjärtat på en filmälskare som mig.


Sen kan jag väl inte sticka under stolen med att möjligheten att få slå monoploet på fingrarna också är en bidragande orsak.


På tal om café och kaffe.

Testa gärna det nya haket på våning två i 1891 huset.

Personalen som jobbar där kör med södereuropeisk framtoning och små surrar således med förbipasserande människor. Sånt gillar jag. Det gjorde mig till spontan kund hos dem för ett tag sen. Det visade sig även att de hade talang när det kom till kaffet.

image21


Polis polis potatismos

Jag har alltid hävdat att snittintelligensen på poliser är låg

Detta bevisar min tes

Roligare än såhär blir det nog inte!


Forbes listar viktiga saker

För att klargöra förvirringen kring hur rika seriefigurerna egentligen är har Forbes (i vanliga fall en ansedd tidning) äntligen listad dem.


På första plats kommer inte helt oväntat Joakim von Anka med en förmögenhet på ofantliga 190 miljarder. Jag skulle personligen bli mycket glad över att träffa murveln, som dykt i hans kassavalv, för att ställa frågan om hur lång tid det tog att räkna den gamle mannens pengar.


Övriga pallplatser intas av kejsare Ming (Flash Gordons ärkefiende) samt Richie Rich som jag seriöst inte har en aning om vem det är. Men rik som satan måste han alla fall vara eftersom han ligger 3 placeringar före min personliga favorit Montgomery Burns!

En kaffeservis måste man ju ha

Pappa kom och hämtade mig efter jobbet idag

Han ville leverera min kaffeservis

Ni vet en sån där man samlar på i sin ungdom

Den är oftast dyr och används typ aldrig

I mitt fall är det aldrig


Jag kom ihåg när jag stod där på Duka och skulle välja motiv på dessa koppar.

Jag frågade min mamma ett antal gånger varför jag skulle börja samla på något som jag inte ens är intresserad av. Svaret var att man ska samla på en kaffeservis, det har man alltid gjort och det hör till. När jag sedan påpekade att jag omöjligt kunde veta vilken motiv jag skulle gilla om sisådär 15 år, när jag förmodligen skulle använda dem för första gången, fick jag svaret att alla var fina men att jag kanske skulle välja en av dem med blått i. (Blått är som ni vet en grabbig färg, så har det ju alltid varit.)


Dessa koppar har sedan legat hos pappa i huset under många år och jag hade med all rätt förträngt dem. När jag nu återigen var tvungen att beskåda dem spydde jag nästan. Hur fan kunde jag välja det motivet?


Jag hoppas innerligt att jag aldrig behöver använda dem, fast jag vet att så inte blir fallet eftersom min mor kommer att skandera att de ska fram vid finare tillfällen, det hör ju till. Eftersom hon förmodligen också kommer att befinna sig på dessa tillställningar (bröllop och stora födelsedagar) så finns det ingen möjlighet för mig att bestrida detta. Nu kanske någon tycker att jag är vek som inte ger mig in i strid för en sådan banal sak med min mor. Den personen känner inte min mor.


Hur som haver

Det som stör mig är allt som hör till.

Vi i Sverige är extremt bra på att kategorisera på det viset:


Benny tjackar plattång - någon skrek katastrof eftersom det inte är en manlig produkt. Benny bjuppar på gratis skiva - en annan påpekar att detta är helt fel, eftersom en blogg inte har det ändamålet.


Jag måste tyvärr påpeka att jag inte kan ställa mig bakom detta resonemang. Utan kreativitet stannar världen. Utan nya idéer blir vi snart ett U-land. Utan förändring kommer du snart också stå där på Duka och låta ditt barn välja motiv på en kaffeservis, det hör ju till!


Benny bjuppar på julklapp

Dags för julklappsutdelning på svartblogg.

Håll i hatten!

Detta erbjuds:


De fem första som skickar namn och adress till bennyblingbling@stenstan.com kommer att få Jakob Hellmans skiva utskickad till sig via post.


Tyvärr är det inte original plattan (den behåller jag själv) vi snackar om utan en bränd version. Något snålt kan tyckas. Men diverse likviditets problem gör något annat omöjligt.


Så vill du få möjlighet att lyssna till svensk poesi.

Släng dig på mailen och gör dig själv lycklig!


Vinskatten sänks 2008

Visste väl att jag röstade rätt!

Plötsligt händer det!

På väg mot städskrubben skrappade jag en trisslott.
Vann en femting.
Helt jävla överlägset.
Nu är nästan inköpet av ny bräda i hamn.


Många måsten på måndag

Har man roligt och är full ena dagen är man bakis och har tråkigt andra dagen. Drar man till fjällen på skön semester över helgen finns det hundra saker på att göra listan när man kommer hem. Varför ska livet vara så jävla medelklass hela tiden?


Idag måndag måste jag bland annat hinna med både att kliva upp, arbeta, handla mat, tvätta, städa, laga mat och se på film. Någon kanske inte tycker att se på film är ett måste. Där har någon fel. Måndagar är film, allt annat är uteslutet och därmed är det ett måste.


Bäst hittills var den kulinariska pastasåsen (räkor, musslor, lök, paprika, champinjoner i chilisås - var inte blyg, testa du också!) som jag skapade och som njöts tillsammans med tagliatelle.


Inte helt oväntat går även denna trevlighet hand i hand med sin motpol. För som jag påpekade tidigare straffas genast en rolighet med en tråkighet. Dejt med dammsugaren är pastasåsen motpol. Dammsugaren är tråkigheten materialiserad.


Efter två svängar var det klart

Magnus den gamle snowboardgurun lånade ut sin Ride-bräda till mig

Brädans uppgift var att inspirera mig till ett nyköp

Första dagen på snö höll jag mig dock till tryggheten och min gamla Burton


Idag tog jag dock steget, som kommer att bli förödande för min ekonomi de kommande månaderna, och testade hans planka.


Brädan i sig var helt ny

HELT NY!

Det betydde alltså att jag fick provköra den innan honom

Det går nästan att likställa med provkörning av flickvän

Pojken måste ha ett väldigt stort hjärta


Brädan i sig var även mycket skön

Tog rätt i svängarna och kändes sjukt bra i hoppen

Första 540:in satt t.ex. klockrent

Det säger allt samtidigt som det tvingar mig att börja skissa på en investeringskalkyl.


Deras status är numer bara vänner

Ante och Linnea är bara kompisar

Det framgick av en konversation som jag och JJ snappade upp från deras säng


Linnea: - Sluta, du får se men inte röra.

(Linnea har stora bröst.)


Mognad styrs inte av ålder

Helgen som plastfarsa är även över

Om jag fick några poäng på vuxenkontot?

Nej.

Snarare började jag fundera över min egen ålder och mognad.


Anledningen till detta var samtalen som fördes i husvagnen. Eftersom flickan var 14 och pojken 16 så borde ju samtalen ha varit på en rätt låg nivå. Den fördomen var dock helt befängd. (Som så många andra) Istället så pratade de fort och med tyngd om det mesta som går att diskutera inom relationer och livet.


JJ och jag satt och häpnades över deras mognad, samtidigt som vi genast drog slutsatsen att vi måste vara två bedrövliga individer, rent mognadsmässigt.


Om det är så eller inte vill jag inte gräva mer i, av ren respekt för mig själv


75cm orört puder i skogen - Man tackar!

Förhållandena i Björnrike är nästan alltid klockrena i december och januari.

Så även denna gång

Runt 5 grader kallt och klarblå himmel, både lördag och söndag

Inte en enda i liftkön

Backarna var helt öde (förutom en grupp från Järfälla Alpint)

Det gav oss möjlighet att åka mängder av puder i skogarna


Allt var orört

Inte ett spår i sikte

Utan bara ett hav av möjligheter att sätta sin signatur på


Åkningen var sjukt bra

Vi skippade till och med AfterSkin till förmån för allt detta puder


Det fanns ett big jump i barnbacken

Så det blev knapplift och hoppning nästan hela söndagen


För att vara såhär tidigt på säsongen var resultatet godkänt

Satt både bs 360 tailgrab och bs 540

image17

JJ i solskenet. Notera min förmåga att fånga det lilla extra i hans googles.

image18

Livet är fjällen går ej att klaga på

image19

Kom så leker vi med varandra

image20

Surf print ala Santa Cruz på brädan


Väskan är packad och mjukbyxan på

Boardbagen ligger och morrar på golvet
Självförtroendet är på topp
JJ anländer snart i bilen
Med sig har han syster ysters pojk, Ante 16år och hans kompis "Lelle", hon är 14.
Benny ska alltså vara plastfarsa i helgen

Dom två små individerna är kompisar
Som tydligen ligger med varandra ibland
Dagens ungdomar är ju för härliga

Jag kommer givetvis att vara stenhård som plastis
Eller inte
Har redan lovat att tjacka cigg och ett par bira
Klart barna ska ha kul om de åker med Benny till fjällen

"Vi drar till fjällen.
Fest hela kvällen.
Sola och bada.
I Pina Colada"

image16

Sundsvall 2005/2006
Har ni tur kommer bilder på den nya outfiten om ett par dagar
Tills dess

So long!


Bearmountain inn!

Jag har nästan förträngt det

Inte förberett mig alls

Men imorgon händer det

Jag drar till Björnrike och husvagnen


Startfältet är något stukat

Det skulle förutom mig även innehålla Herr D, Fru L och JJ

Men Herr D och Fru L ska tyvärr på husjakt i Sidskön så dom blir kvar i 060 - området


Kvar i en Saab Aero är jag och JJ

Vill du också följa med?

Hör i så fall av dig till mig innan 16:00 imorgon.


Bjuder nedan på två smakbitar om hur husvagnen i fråga ser ut.

Så mina damer och herrar

Välkommen till Björnrike och Polar 560 CTH

image14

Vy över dubbelsängen sett från soffgruppen
 
image15

Mackorna ingår ej i erbjudandet!


Blogg kompisar är bra att ha

Har skördat min första framgång som bloggare
Framgången var att få en tjänst utförd
Detta hade inte hänt utan svartblogg

Tjänsten i sig var att byta en halv flaska skumpa mot en hel flaska rödvin på juldagen på Oscars
Helt jävla överlägset.
Bra service där.

Benny med familj (de fem övriga runt bordet) bugar och tackar innerligt!

På tal om något annat
Entourage sesse 3 började igår på SVT
Det är nästan bättre än rödvin!

Blogga är det nya.

Bloggen ger insyn i livet
Det har både för och nackdelar

Att kommunikation förs med omvärlden är positivt

Om kommunikation med vänner däremot ENDAST sköts via den är negativt

Fördelar eller inte

En flicka slog huvudet på spiken i denna fråga

Skönt
Slapp jag skriva om det
Hejpa!


Tag team eller singular är frågan

The Libertines skivor spelas just nu frekvent på min MP3

Gillar den halvpundiga men samtidigt melodiska musiken skarpt

Tråkigt att pojkarna sparkade ut Pete Doherty på grund av yvighet och bedrövelse. Som om det skulle vara något negativt när det kommer till att vara rockstjärna?


De två avkommorna från den tidigare gruppen blev "Dirty Pretty Things" med Carl Barat i spetsen och "Babyshambles" med Pete Doherty som lokförare.


DPT:s debutalbum (Waterloo to anywhere) är hur bra som helst. Däremot tog det ett par skivor innan Pete hittade rätt med sitt nya band. Shotter's nation som är den senaste är dock klockren.


Men

Ingenting av det som hittills producerats är lika bra som det de gjorde tillsammans

Frågan är om det någonsin blir på det viset

Jag är tveksam

Tror de behöver varandra för att åstadkomma orgasm


På tal orgasm

Såg slutet på Room Service.

De besökte Henrik Zetterberg och Emma Andersson i Detroit


Har alltid funderat på varför Z:a vill hänga med henne

Hon känns i mina ögon lite väl mycket bimbo


Om så är fallet eller om det bara är en fasad hon visar upp när kamerorna är på är svårt att sia om. Vilket fall som helst tror jag inte det är det som gör honom lycklig. Sista sekvensen i programmet gav en föraning om detta


Emma: Hur ska vi inviga det här? (konstpaus, sedan lätt klappandes på den nya köksön.) Vi kanske skulle?! (äkta glittrande ögon och ett äkta leende)


Hon ville inviga köket med en spontanbaxning

Hennes spontanitet kanske är nöten i deras förhållande

Den kanske gör att dom blir bättre som tag team i förhållande till singular

Vem vet, dom kanske till och med behöver varandra för att åstadkomma orgasm.


Som singel skräpar inte snowboarden ner

Äntligen!

Nu står den där.

Min Burton Supermodel

Snyggt utplacerad mitt i lägenheten


Tanken att hämta upp brädan från förrådet har kommit på besök ett flertal gånger de senaste två veckorna. Idag skedde manövern som förverkligade den.


Det finns många saker som är sämre som singel. Men när det kommer till att utsmycka lyan med sin bräda som en del av möblisemanget är det en klar fördel. Tvåsamhet hade nämligen i 27 fall av 34 lett till kommentarer såsom:


"Hur länge ska den stå där?" (Diplomatisk flickvän)

"Va fan gör din bräda i vardagsrummet?!" (Ärlig flickvän)

"Du får välja, endera sover du eller brädan i förrådet i natt." (Ond flickvän)


Som tur är (i detta fall) har jag varken en diplomatisk, ärlig eller ond flickvän. Brädan blir därför stående precis där den är, helt utan diskussion.

image13


Snabba återkopplingar till tidigare inlägg

De lyckliga grannarna har ställt till med storkok igen

Köksfönstret står på vidgavel och odören doftar äckligt hemtrevligt

Funderar seriöst på en brevbomb


Att tänka på miljön har aldrig varit en prioritet i mitt liv

Att avbeställa telefonkatalogen var därför ett steg i rätt riktning
Men vad hände idag?

Jo, en annan jävla telefonkatalog dök ner i brevlådan

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta


Att lämna landet i allmänhet och staden Sundsvall i synnerhet är omöjligt just nu

Det är nämligen alldeles för vackert i stadskärnan

Vit snö kombinerat med en salig ljusutsmyckning gör julkänslan total


Till och med de små tomtehusen som jag hårt och kallt pissade på (talesätt - ej fysik utövning) förut känns helt plötsligt småcharmiga.


Det blir nog tandställning trots allt


Kung Carl vs Göran

Zappade precis in TV4

Kanalen bjöd på direktsändning från Nobelmiddagen

Honnörsbordet skulle precis beträdas


Först i kön var Kung Carl den XVI Gustaf

Vilken klockren människa

Nästkommande mening kommer nog inte som en chock för er som följer denna blogg

Jag tycker att monarki är underbart i förhållande till republik


Monarkin står för tradition och en "helt vanlig familj" som ska representera Sverige

Jobbet i sig blir de lärda från barnsben och de utför det därmed ypperligt

Ypperligt betyder i detta fall, charmigt, alldagligt och med glädje

Bättre reklam än så kan man nog inte Sverige få


Republik som skulle vara motsatsen känns i jämförelse oerhört tråkigt

Genom republik måste man som ni vet välja president

Det skulle i Sveriges fall, i 9 fall av 10, betyda en avdankad sosse

Det kan väl inte vara någon som skulle vilja ha t.ex. MysGöran som Sveriges ansikte utåt?

image12

Två blicklösa presidenter bredvid varandra hade varit en möjlighet om Sverige varit en republik!


10 000 röda rosor

Tore Skogman har avlidit
Han var verkligen en vitamininjektion och lyste positivism
Därför är tråkigt att han gått bort

Det som gör det ännu jobbigare för mig personligen är att Tore Skogman gav gluggen ett ansikte
Han fick in en husvagn där i mellan, men klagomålen från omvärlden lyste med sin frånvaro

Nu när han är borta finns det risk att jag övertar positionen "Bredast glugg i Sverige"
Är man inte känd är detta förmodligen inte accepterat
Jag har nu två val att välja mellan
Tandställning eller att emigrera
Tandställning känns inte aktuellt.


Till dess att passet stämplas vid första bästa passkontroll skall jag hedra Herr Skogman genom att lyssna på 10 000 röda rosor. Vi hade ju trots allt något gemensamt.

image11


"Christmas is all around" - svårslagen hit

Love Actually rullar just nu på femman

Älskar den filmen

Den har allt... och lite till

Betyget är givetvis 5 förstklassiga badbollar (med randig design)


Tror att jag är smygförälskad i samtliga karaktärer

Detta inkluderar även den manliga rollbesättningen


Jag känner dessutom seriöst att jag kommer närmare och närmare en liggning, endera med Juliet, Aurelia eller Mia för varje gång jag skådar detta mästerverk.


Att jag har gjort det fanatiskt många gånger (inte legat, utan skådat detta mästerverk) borde betyda att någon av dem i skrivande stund skulle ligga naken i min säng


Jag kan dock konstatera (sängen står bredvid mig) att så inte är fallet


Men jag vet att det kommer att ske

Skam till den som ger sig och därmed slutar att tro


Spikes och Uggla rules!

Vilket tempo

Helt sanslöst tryck i periodpauserna

Folk var som galna


Det gick dock överlag bra

Fick till och med beröm från Fru L som jobbat inom bar sedan staden brann


Vi krockade nämligen nästan aldrig i kassan (det är tydligen bra) och det såg inte alls ut som jag aldrig spelat på denna sida planhalvan förut.


Frågan man kan ställa sig är dock hur motståndarna var:


Dom törstiga är inte sämre än någon annan grupp människor på papperet.

Det finns glada, roliga, snygga, fula och bedrövliga.

Problemet för den törstige är alkohol

Mycket alkohol gör dom flesta till en sämre människa

Dom törstiga blir därmed sämre live än på papperet


Det beror givetvis på att den bedrövliga blir urkass och att vissa av de andra blir sämre. Merparten är dock lyckliga och roliga. Så det var hur kul som helst 98 % av tiden. Folk från Timrå är ju klockrena:


- Kläder är prioritet 624 i livet

- Frisör är inte viktigt alls

- Däremot verkar huvudprydnader för att gömma frisyren vara det nya


När jag säger huvudprydnader menar jag inte keps eller mössa

Onej!

Det ska vara peruker med spikes eller Magnus Uggla liknande hår

Jag som, helt felaktigt, trodde att både Uggla och spikes försvann från modevärlden för ett decennium sen eller två.


Det är sant som dom säger.

Man lär sig något nytt varje dag.


Jag känner mig som en svartfot

Likt adeln ser ner på pöbeln ser den törstige ner på bartendern

Och vice versa

Men vi lever trots allt i symbios med varandra


Det är väl ingen hemlighet att adeln alltid har sett ner på den smutsiga pöbeln. Adeln har dock alltid varit i behov utav arbetare för att storleksmässigt utveckla sin rikedom och har därför aldrig (egen statisitk) offentligt gott ut med sin kritik. Att sedan pöbeln samtidigt känner avsky gentemot adeln är också välkänt. Pöbeln har dock inget annat väl än att arbeta för adeln, mat på bordet är viktigare än klasskamp.


Något krasst kan man även se likartat på relationen törstig och bartender. Bartendern känner säkerligen ett hat emot de idioter, som i samstämma, skriker efter honom eller henne trots att hon eller han jobbar så att kassaapparaten ryker. Bartendern får dock ta detta eftersom utan dessa idioter fick personen i fråga istället ta anställning som burksamlare på Navet.


Den törstige ser bartendern som en dryg människa som inte ser honom eller henne. En människa som alltid väljer någon annan före. En människa som ständigt förbiser att den törstige är i ett oerhört behov utav vigvatten. Den törstige har dock inget annat väl än att acceptera detta förhållande. För utan bartendern blir det inget rus. Utan rus är den törstige om möjligt en mycket mindre människa än innan.


Idag ska jag (den törstige) byta front i detta kalla krig. Idag ska jag förflytta mitt artilleri till den andra sidan av slagfältet. Idag ska jag bli bartender.


Jag har taget steget över en förbjuden gräns
Det känns väldigt konstigt
Jag är inte alls förberedd på att möta mina egna i strid

De kommer att se på mig med förakt

Jag känner mig som en svartfot


Tomt

I kalendern står det att en bekant fyller år

Sen är det tomt


På kvällens schema finns föda för överlevnad

Sen är det tomt


Det finns en flicka

Sen är det tomt


För att nå fram till henne behöver jag en bil

På min parkeringsplats är det tomt


Loggar in på min bank

Där är det tomt


Detta låter kanske tragiskt

Det är det inte

Planen ser ut som följande


1.       Jag stjäl en polares bil

2.       För över pengar från något annat konto (ett sådant finns alltid)

3.       Plockar med mig en vinare

4.       Åker till henne och hälsar på

5.       Skedar och leker ihop

6.       Lämnar brottsplatsen innan gryningen


Enda problemet jag stöter på är mig själv

På motivationskontot är det tomt


Arbeta är om möjligt ännu bättre

Jag tar snabbt och effektivt tillbaka mitt senaste uttalande
Jag vill inte vara arbetslös
Anledningen till att jag gör detta lappkast stavas gratis bio

En snäll medarbetare gav mig precis två friplåtar till förhandsvisningen av Guldkompassen
Guldkompassen är en äventyrsfilm
Jag är fortfarande en liten pojke i själen och älskar således äventyrsfilmer

Denna förmån hade jag inte fått tillgång till som arbetslös
Arbetslöshet suger.

image10

Arbetslös är det nya

Pratade precis med en kund

Han ville kasta 20150 kronor på mig
Eller på mig var kanske att ta i
Han ville kasta slanten på SEB

Jag frågade spontant vad han jobbade med
Han svarade att han var arbetslös
Hur kommer det sig att en man som är arbetslös har 20150 kronor över i december?


Jag jobbar och har ungefär 900 SEK kvar på kontot. Att jag både har tjackat 60 % av en TV, Kent och Springsteen biljetter samt diverse annat småplock hör inte hit


Jag vill också vara arbetslös och rik


Lite närmare det vita

Steg 1 är avklarat
Husvagnen är ledig näst nästa helg och jag har bokat den

Steg 2 blir nu att fylla den med individer jag tycker om.

Individer som tycker om mig är också välkommen.

22 mil från det vackra livet

Någon i min närhet skrek precis Åre nyår
Jag blev givetvis obehagligt avundsjuk

Försökte lindra smärtan genom att surfa in på skistar och vidare till Vemdalen
Där möttes jag utav hopp

Min moder har sin husvagn i Björnrike
Jag kan inte åka denna helg på grund av debut som ölserverare
Men nästa kanske
Kanske nästa

image9

Bilden är som ni ser tagen igår
Jag har svårt att sitta still i skrivande stund
JAG VILL JAG VILL JAG VILL

Reklamkonsult och journalist ger 16 timmars arbetsvecka

Sheriffen är egentligen en liten spjuver

Eller förresten, rent kroppsligt, snarare en stor spjuver.


Har dock inte sett mycket av hans egentliga potential sen jag kom hem

Det har mest varit en dunkel aura runt honom och hans kropp


Han ringde mig idag innan onsdagslunchen på blåkina (för er som inte vet, betyder lunch och onsdag med automatik blåkina.) och skrattade genom hela telefonsamtalet.


Livet var en fest och han var inte ens full. Hur fan går det ihop?!


Anledningen stavas K O N S U L T

Jo det är säkert, han ska bli det, åt en reklamfirma dessutom!


Reine som är en pundare från Timrå skulle se detta som något negativt. Eller ska jag tolka följande dialog annorlunda:


Polare: Har du skaffat dig nå kneg än då Reine?

Reine: Jobb. Jobbigt. Du hör ju hur det låter!


Så vissa där ute tänker kanske spontant: Är det inte nog jobbigt med ett jobb?

Svaret om man är journalist som Sheriffen: Nej!


Effektiv arbetstid för honom under stressade förhållanden är hemska 4 timmar om dagen. Så ett par timmar som konsult lite då och då ska han nog klara av.


Han har redan anställd mig som personlig rådgivare och ekonomisk talesman för hans kommande firma. Jag ser givetvis mängder av möjligheter att blåsa både masen och honom på storslanten.


Fortsättning följer.


Ljusstaken är bostadsrättens gräsmatta

Advent är här

Det leder till många bra saker

November är äntligen över och förbi

Staden blir vacker av all utsmyckning

Känslan av jul slår sin första gnista


Det leder även till andra saker

En av dessa är julpynt

Normalt sett så har vi bostadsrättsägare inte så mycket att kivas om

Men när det kommer till jul och fönsterpynt, då ska det slås på stortrumman!


Missförstå mig inte

Jag tycker julpynt är fint och det ger samtidigt stimulans för själen

Men tyvärr finns det ingen hejd på kukmätartävlingen som just nu äger rum i Sveriges fönster


Om jag också är en bidragande orsak till detta?

Givetvis!


Mina nyinflyttade grannar är ett par i 20 års åldern

Skulle tippa på att det är första gången de är sambos

Varje dag luktar det nybakt från deras lägenhet i trapphuset

Varje dag står deras köksfönster vidöppet för att all förträfflig matos ska nå oss andra

De lever ett naivt och lyckligt liv

Jag hatar dom!


Jag har dock besinnat mina känslor fram tills nu

De har nämligen precis pyntat hela jävla lägenheten i ett enda stort blickande ljus

Det var droppen för mig


Jag åkte genast och hämtade en stor och ståtlig ljusstake i guld hos min far

Här ska fan visas att det lyser lycka från mitt krypin också

Här ska fan visas att deras fåniga IKEA ljusstake is nothing compared to mine!


MOHAHAHAHA!


Vad jag vill komma fram till med detta?

Ljusstaken är bostadsrättens gräsmatta

Det ska vara stickande fint i betraktarens ögon!


Man kanske ska ta och bli chaffis!

Hade jag inte varit inkompetent som bloggare hade ni fått ett youtube fönster nedan

Till dess att jag lär mig får ni nöja er med länken

Att jag överhuvudtaget kan länka känns stort

Det finns numera med på mitt CV

Tillsammans med andra briljanta egenskaper såsom "Karaktärslös" & "Karmajägare på Facebook"


Men nu åter till länken

Den visar en musikvideo med Ryan Adams

Det mesta Ryan tar i blir bra

Så även detta


Ryan Adams - "When the Stars Go Blue"


Hon räddar Svartblogg och min måndag

Lämnade kontoret vid 17

Smög in på ICA Esplanad för inköp av föda

Måndagskvällar är ensamheten personifierad


Tidigare under hösten har jag haft förmånen att få umgås med "Måndagsflickan"

Hon har nu emigrerat till det verkliga livet med snö, after-ski och brädåkning

Kvar blev jag på ICA Esplanad


Ringde därför Sheriffen och lämnade ett förslag

Jag handlar lite käk och kommer bort till dig och kockar. Deal?

Han var som vanligt inte intresserad av att umgås

Ensam kvar stod jag på ICA Esplanad


Köpte något som går under kategorin ätbart

Slog sedan igång min nya MP3 och vandrade mot söder


Shuffle valde "Inget bra för mig själv" med Eldkvarn

Det fick mig att tänka på ett blogg inlägg jag skrev för evigheter sen

Evigheter sen var när jag fortfarande var på resande fot och hade något att säga


Svartblogg har dalat avsevärt i kvalité sedan dess

Meningen var en dagbok - ett levande liv


När jag nu finns på stadig adress med ett vanligt liv finns det inte så mycket att säga

Ekorrhjulet rullar på, det är både negativt och positivt.


Skulle man läsa igenom de senaste veckorna ur mitt liv så skulle det säkerligen vara oerhört lätt att se att den ena veckan är den andra lik. Jag törs inte ens läsa eftersom jag är rädd för resultatet. Så när det kommer till blogginlägg är ekorrhjulet inte alls bra. Ska nog lägga ner. Finns ingen anledning att skriva bara för att skriva.


Exakt så tänkte jag när jag gick söderöver med snöblandat i ansiktet och Eldkvarn predikandes i öronen. Som ni förstår var jag inte alls särskilt glad


Då ringer hon

Fru L

Fru L är fantastisk

Hon både sprider glädje och värme

Hon både vill och hon kan
Den kombinationen är beundransvärd och sällsynt


Hon frågade om jag ville jobba med henne i baren på EON Arena nästa lördag

Hon frågade alltså om jag ville bryta ekorrhjulet och göra något annat


Jag blev oerhört lycklig och meddelade snabbt att Menige Benny finns tillgänglig för tjänstgöring.
Menige Benny ska göra något nytt i livet.
Menige Benny ska servera öl på en lördag.

För Menige Benny, som har konsumerat istället för att serverat denna dryck, är det ett stort steg.
För Menige Benny är det ett steg ifrån ekorrhjulet.

För Svartblogg kan det betyda mängder med roliga historier om den underbara produkten Timråbon.


Jag är inte bitter!

Pratade precis med en kund som varit inlagd på sjukhus sen i mars

Samtalet var glatt från första andetag

Hur fan är det möjligt?!


Han avslutade med att berätta om hans förra fredag

Han hade då delat rum med en annan som låg för operation


De hade tillsammans konstaterat att det roligaste de kunde sysselsätta sig med denna afton var att smörja in händerna med oerhört mycket dessinfektionsmedel. Detta skulle sedan strykas över mustaschen för att ständigt få inhalera dess odör.


Historien förtäljde tyvärr inte om odören ledde till ett rus
Jag blev däremot väldigt glad över att få prata med en så oerhört positiv människa

Hoppas han blir utskriven snart

Sverige behöver honom i vintermörkret!


Varför är jag inte förvånad?

Miss Kolibri skickade precis en länk med en artikel från Dagens Industri:

Norrlänningar söker sprit och kärlek

I Östersund törstar man efter kärlek medan Sundsvallsborna är mest sugna på sprit. Gävleborna tänker bara på pengar.Så skulle man kunna generalisera utifrån sökmotorföretaget Googles sammanställning över populära sökningar i olika delar av landet.


Det är nämligen så att sökordet kärlek är vanligast i just Östersund, om man räknar sökord per capita.

Söker man på ordet sprit hamnar av någon anledning Sundsvall i topp. Man kan också fråga sig varför skatt är ett så populärt sökord i Solna och varför Jönköping hamnar i topp för sökordet bröllop.


Citat från man född 1921

"Det är alltså inte så mycket att fundera på, utan bara att supa upp pengarna!"

Gubben hade 1,2 miljoner på sitt konto!

Linda Skugge vs Stieg Larsson 0-1

Hon har varit på tapeten en evighet

Jag har hört massor om henne

Har dock aldrig läst en rad hon skrivit

Det kan även vara så att jag läst en eller två som inte tilltalade mig och därför föll i glömska.


Ikväll har jag däremot gett henne 30 minuter av mitt liv

Hon var kvällens gäst i "Videokväll med Luuk"

Och jag tänkte, nu ska jag verkligen lyssna på vad denna kvinna vill leverera


Hade svårt att placera min åsikt om henne i början

Hon gillade tydligen inte baciller och kastspyor

Har inget att påpeka om det


Hon gillade inte riktigt att ta emot beröm

Eller det kändes snarare som att hon sög åt sig av varje ord

Men kunde inte riktigt hantera det utan blev i samma sekund en nervös oskuld

Det ser jag absolut inte som ett problem

Utan snarare som charmigt efter all tid i rampljuset


Det som däremot högg i bröstet på mig och som fick henne att falla i mina ögon var hennes spontana kommentar om Stieg Larsson.


Luuk: Men känns det inte bra att Stieg Larsson tycker att du är den första sen August Strindberg att förändra det svenska språket?


Skugge: Men det är väl ingen som bryr sig om vad Stieg Larsson tycker?


Jag vet inte om jag missuppfattar hela situationen

Jag vet inte om hon pratar om någon annan Stieg Larsson än den jag syftar på


Den Stieg Larsson jag syftar på var en högt aktad journalist och författare.

Tyvärr gick han bort långt innan hans karriär var över

Han hann dock leverera ett par böcker till omvärlden


Jag har läst "Män som hatar kvinnor" & "Flickan som lekte med elden"

Det är bland det bästa jag skådat

Stieg har en sagolik förmåga att leverera fantastiska personbeskrivningar


Men vad han tycker är det väl ingen som bryr sig om

Alla fall enligt Linda

Linda Skugge


Att lämna skeppet blir svårare än beräknat

Jag är ekonomiskt missanpassad

Men det skiter jag i

Alla fall just nu


Inledde denna månad med en delbetalning på 7 000 av skulden för den söta TV-apparat som numer är en del av mitt liv. En normal människa skulle resterande del av månaden prioritera banala saker såsom julklappar och överlevnad. Detta känns tyvärr främmande i mina ögon. Så vad hände idag? Jo. Benny tjackade både ny MP3, ny rakapparat och en PLATTÅNG!


Vad var sannolikheten för det när jag vaknade i morse efter gårdagens fantastiska middag med tillhörande Thomas Hyland på Oscar? En på miljonen, kanske. När man normalt sett prickar in ett sådant odds brukar det leda till rikedom. För mig blev det en plattång. Järnspikars!


Jag behövde dock dessa inköp för att peppa min själ. Skulle nämligen till Bergeforsen och ta det sista ur huset. Rafsade ihop det jag eventuellt kunde ha användning för. Sen ville jag bara bort därifrån.


Jag klarar inte riktigt av tanken på att denna ögonsten ska tillfalla någon annan. Att mitt hus ska bosättas av ett gäng smutsiga individer. Stannade i hallen en sista gång, ville bara grina. Men sådant passar sig inte i min fars närvaro. Så när den sorgsna känslan blev för påtaglig gick jag snabbt ut därifrån.


Någonting gik snett - Hallelulja!

Någonting gick snett
Hallelulja
Hallelulja
Det var satans fel
Det var satans fel

The Kristet Utseende
Vet inte varför jag kom att tänkte på dem
Kanske för att jag precis vaknade och fortfarande är kanon

Jag har normalt sett aldrig luckor

Ser mig själv betala taxin igår

Sen vaknar jag idag

Det brukar inte betyda att jag har glömt nåt (tror jag)


Loggar in här och ser att jag tydligen har skrivit ett djupt inlägg om min status igår. Intressant. Har även klätt av mig på ett underligt sätt. Likt hett sex på film viset. Tröjan låg i ena hörnet. Byxorna i det andra.


Jag vaknade naken. Tyvärr var ingen annan det. Jag kollade noga i sängen två gånger för att vara säker. Den enda jag fann där, båda gångerna, var mig själv.


Min telefon visade dock att jag inte var ensam i denna värld

Hade 3 sms och ett missat samtal

Telefonnumret på det missade samtalet fanns inte i telefonboken

Det numret blir prioritet 1 nu

Eller snarare prioritet 2

Andas står först på agendan

Bara det är svårt


Sen ska jag gå ner på stan

Det är railtävling

Känns som jag kommer att spy

Eller dö


(återkommer alltså kanske med information om julfesten)


Kapitalt kanon

Förlåt för er som såg på.

RSS 2.0