Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Tog fram en rejäl bit rostas på morgonen. Slängde mig sedan ut i vimlet och klippte en Råbiff med tillhörande starköl. Innan jag återvände till lägenhetens lugn så lyckades jag, givetvis, plocka med mig extralagrad parmaskinka, en bit Roquefort Papillon och sist med inte minst en ost från Schweiz som lagrats 18 månader i en grotta.

 

En grotta? Fantalastisk information som får min konsumtionsådra att glöda frenetiskt!

 

JJ anlände strax innan sex, sekunderna senare kom Hon från avslutat arbetspass. Båda två hungriga som vargar med manisk blick på bänkens köttbit.

 

Slog oss snabbt ned på innergården för konsumtion av det röda och ovan nämnda delikatesser i väntan på att köttet skulle bli klart.

 

Vår tänkte, som också blev vår handling, var att helsteka köttbiten i aluminium över grillen. Förde därför ner en praktisk termometer i dess mitt för att få vägledning om korrekt temperatur.

 

Därefter drack vi några glas och mumsade friskt från skinka och ost. Till slut begav sig JJ mot grillen för att se om köttet kravlat sig upp mot 57 grader. Häpen möttes han av informationen av termometern slagit i taket på 95.

 

95!!

Köttbiten var att jämföra med den segaste av sega sulor.

 

JJ släppte nästan en tår.

Och tog några rejäla klunkar från det helande vinet.

 

Kan ännu engång konstatera.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0