En svart dag

Ingen utav topp tre bland männen idag, men god potential att kunna bli. Så hade jag känt om jag hade tänkt på Heath Ledger igår. Idag tänker jag på honom och känner sorg. Grabben var blott 28 år och hade redan gjort avtryckt. Hans framtid såg ljus ut.


Dagen fortsatte med mängder av arga kunder. Mängder utav individer som inte kunde förstå hur SEB kan ta ut avgifter trots att fonderna går ner. Strax efter halv sex ringde en kvinna som var runt 40. Hon var så arg att jag nästan hörde hur hon skakade. Hennes fondvärde hade gått ner med fruktansvärda 727kr på ett år. Sjuhundratjugosju kronor. Vem är över arg över något sådant?


Jag försökte vara tillmötesgående och förklarande om hur denna KATASTROF var möjlig. Hon fortsatte dock med det ena övertrampet efter det andra. Efter 15 minuter slutade jag lyssna, istället funderade jag på om hon visste vem Heath Ledger var.


Tänkte nästa fråga henne. Men valde att avstå. Svaret hade ändå varit "Vem då?" "Jo, du vet han som dog i natt, men det är väl inget som du lägger energi på en dag som denna, du har ju trots allt förlorat sjuhundratjugosju kronor. Stackare."


När jag väl anlände hem gjorde jag något som jag avstått från att göra under arbetsdagen. Kollade mailen. Jag hade fått svar.


Historien är som följande. I lördags gjorde jag bort mig oerhört. Trampade på någon jag egentligen gillar, min trampning skulle vara en hjälpande hand. Men det blev något helt annat. Jag visste inte att skadan var så farlig tills igår kväll, när jag fick höra via någon, att hon verkligen hade tagit illa vid.


Klockan var för mycket för att ringa så jag skrev ett mail istället. Försökte förklara mitt låga beteende. Försökte förklara att jag inte ville henne illa. Svaret från henne var som jag hade förväntat mig.


Inga övertramp. Inga onödiga utlägg. Endast en förklaring om att jag har problem. Att hon inte ser på mig som förut. Att hon förlåter, men inte glömmer.


Kändes jobbigt att läsa men jag hoppas det leder till ett uppvaknande. Normalt sätt är jag en ganska snäll individ, men ibland när jag dricker blir jag någon annan. Någon jag skäms över. En förändring kommer att ske. Jag har trots allt ett val om en ljus framtid. Det har inte Heath Ledger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0