Språksvårigheter

Det finns ett flertal saker med Asien som är klockrena, något som ibland däremot är precis tvärt om är dess kunskap inom det engelska språket.

 

För att nämna ett av flera exempel från de senaste veckorna. Flumberg befinner sig på vårt hotellrum i Macau. Ringer receptionen och frågar efter en vinöppnare. Förklarar varför han behöver en sådan och upprepar ordet vinöppnare ett flertal gånger för att vara på den säkra sidan.

 

10 minuter senare ringer receptionen och ursäktar sig. Därefter frågar de Flumberg med nervös stämma varför han vill öppna fönstret?

 

Förstår receptionistens nervösa stämma. Befinner man sig på ett kasino och en gäst ringer ner och frågar om hur man öppnar fönstret på 11:e våningen, så finns det stora risker att förluster nyss har inträffat och att gästen därför vill bjuda på ett bungujump utan lina.

 

I Thailand finns det också många ställen där engelskan är oduglig. Bristen på kunskap accepteras dock genast när en thaitjej bugar och bjuder på ett "Kap kun kaaaaa" i sann orgasmisk anda.

 

Flumberg provade även denna metod i Helsingfors. Allt började med att han inte visste om han skulle prata engelska eller svenska. Det resulterade i hjärnkollaps så att ingenting kom ut från hans mun. Istället så for han runt och bugade åt folk hela tiden. De kollade konstigt på honom. Då bugade han nervöst ytterliggare en gång. Är inte förvånad över att den finska befolkningen anser att svenska pojkar är feminina.


Kommentarer
Postat av: torgnysdotter

men va fan; det vet väl inte finnarna heller!? Om de ska prata svenska eller finska, menar jag. Det borde ju inte varit några som helst problem. Så här utifrån betraktat.

2008-10-22 @ 22:55:05
URL: http://www.torgnysdotter.blogspot.com
Postat av: Flumberg

Tjena TJ !

Allt i min omgivning kan förvandlas till problem med blixten om jag inte är vaksam. Jag lämnade kontrollhytten för en sekund och genast uppstod trassel :)

2008-10-23 @ 13:13:58
Postat av: Benny

torgnysdotter: Alltså Flumberg visste inte om han skulle prata engelska eller svenska med den finska befolkningen. Därav kortslutning och bugningar istället för samtal.



Flumberg: Tvångströja och munkavle vore den rätta medicinen för yvigheter som dig!

2008-10-24 @ 08:48:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0