Ramadan – snart en del av min vardag


Har haft semester.

I fyra raka veckor.

På sommaren.

I Sverige.

 

Det har aldrig hänt förut.

Då jag inte funnit det särskilt intressant.

Men när man passerar 30 förändras livet radikalt.

Eller nu ljög jag.

Kraftigt.

 

Livet förändras inte alls.

Däremot så förändras kroppen.

Till det sämre.

 

Exempelvis blir Magen (med stort M) större och större för varje andetag jag tar. Snart är den monumental. Och jag funderar därför omgående att konvertera till islam så jag kan hänga på Ramadan som praktiskt nog precis påbörjats. För om jag inte missminner mig så innehåller Ramadan strikta linjer för vad och när som får ätas och inte.

 

Men nu tillbaka till mina fyra veckors ledighet.

Började med att besök Visby.

Gotland är bra.

Riktigt bra.

 

Bland annat för alla kalkstensbrott som man kan slänga sin (feta) kropp i. Men även för att ön bjuder på trolldrycksdepåer i mängder. Lägg slutligen till en trevlig bebyggelse och atmosfär så har du ett resmål med klass inom Svearikes gränser.

 

Efter Gotland blev det transport med blixten till Sundsvall för att besöka Gatufesten. Första gången för mig sedan 2006. Och det var precis som senast.

 

Gatufesten är och förblir en fantastisk ficktjuv som ständigt gör att man är tom i plånbok och glas. Som ni säkerligen förstår så töms plånboken innan innehållet i glaset försvinner.

 

Men skoj var det! Och dessutom ett ypperligt sätt för en hemvändare som mig att bocka av ett flertal nära och kära.

 

Bakfyllan som därefter ville tränga sig igenom hindrade jag tappert vid porten med hjälp av öl i dagarna 23. Det i sin tur resulterade i att jag totaltsätt konsumerade denna förträffliga dryck i 30 dagar i sträck.

 

Drickning varje dag.

Fantastiskt roligt och givande.

Men dåligt på lång sikt för kropp och själ.

Och således också semesterns Akilles häl.

Erkänner därför att ett tillräckligt stort konto, för att arbete ej skulle vara nödvändigt, oavkortat skulle leda mig till alkolism.

 

Men då kontot är allt annat än tillräckligt fullt så är jag flertalet mil ifrån detta scenario. Däremot inte sagt att en konvertering till islam skulle vara förträffligt på kort sikt. Då Ramadan även innehåller förbjöd mot läckerheter såsom trolldryck.

 

Att det dessutom innebär stopp för alla former av nattlig gymnastik är smällar man får ta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0